Šventosios uostui gaivinti – 1,7 mln. eurų

Žemės ūkio ministerija skelbia radusi europinių pinigų Šventosios uosto gaivinimui. Už 1,7 mln. eurų planuojama ne tik sutvarkyti aplinką, bet ir įrengti inžinerinius tinklus, pastatyti angarą, kuriame bus įrengtos patalpos 12 žvejų valčių laikyti. Pernai rugsėjo pabaigoje Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija perdavė Šventosios uostą valdyti Palangos savivaldybei.

Penktadienį Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos priemonių projektų atrankos komiteto posėdyje nuspręsta Palangos miesto administracijos projektui „Žvejybos infrastruktūros plėtra Šventosios jūrų uoste“ skirti 1,7 mln. eurų paramą.

Nuo tada, kai uostas oficialiai perduotas Palangos savivaldybės žinion, Žemės ūkio ministerija rodo didelę iniciatyvą, kad jis būtų atkurtas.

Uosto gaivinimo projekte kaip partnerė dalyvauja Šventosios žuvininkystės vietos veiklos grupė. Siūloma iki paramos sutarties pasirašymo papildomai į projekto partnerius įtraukti žvejų asociacijas, iškraunančias žuvis Šventojoje.

Įgyvendinat projektą, ketinama sutvarkyti sklypą: pakloti asfalto dangą ir trinkeles, pasėti veją ir pasodinti medžius.

Planuojama įrengti 50 automobilių aikštelę, pritaikytą automobiliams su priekabomis valtims tempti. Numatyta įrengti inžinerinius tinklus (vandentiekį, nuotekas, elektrą ir apšvietimą), pastatyti angarą, kuriame bus įrengtos patalpos 12 žvejų valčių laikyti.

Teigiama, jog bus įrengtos valčių variklių remonto, pirminio žuvų apdorojimo patalpos bei produktų sandėliai, tinklų bei gaudyklių su inkarais sandėliavimo patalpos.

Nebekalbėkime apie Šventosios uostą, o darykime.

Projekto įgyvendinimo metu bus įrengta ir sutvarkyta krantinė, pastatytas valčių kėlimo įrenginys (gervė) ir aikštelė valtims iš vandens ištraukti (slipas).

Paraiška šiam projektui pateikta dar pernai lapkričio 30 dieną. Projektą planuojama įgyvendinti per trejus metus.

Palangos savivaldybė tikisi ateityje molų statybai gauti pinigų iš Aplinkos ministerijos programų. Palangos mero Šarūno Vaitkaus nuomone, molai ne tik kaip vartai apsaugotų Šventosios uostą, jie sulaikytų į Šiaurę pernešamą smėlį, kuris ateityje būtų iš ten paimamas ir pilamas į Palangos paplūdimius.

„Nebekalbėkime apie Šventosios uostą, o darykime“, – dar šį pavasarį ragino Š.Vaitkus.

Dalį pinigų Šventosios uosto atkūrimui planuojama numatyti nuo 2021 metų Europos Sąjungai teikiamų naujų Lietuvos vystymo gairių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pirma - kartuves, ir tik paskui bus galima uosto imtis.

KLP

KLP portretas
Kaip tie gaivintojai dar laisvėje... Gentvilas, mūsų šalies korupcijos ir pinigų plovimo atspindys... kitas klounas jo dirbinys Masiulis.. laisvė ir jūra iki kelių.......

Marčius

Marčius portretas
Visai ne tie pinigai, kurie patenko tikrai ne į tas rankas. Prisivalgysim šieno.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių