Šventės uostamiestyje: medikai vos spėjo vykti į namus atlikti blaivinimo procedūrų

Praūžus didžiosioms metų šventėms, internete pasipylė išblaivinimą namuose atliekančių specialistų skelbimai. Klaipėdos apskrityje už detoksikacijos procedūrą prašoma nuo 130 iki 160 eurų.

Dirba dieną ir naktį

"Jei negalite sustoti vartoti alkoholio, alkoholio vartojimas tęsiasi kelias dienas ar daugiau laiko, kankina pagirių sindromas, jaučiate bendrą silpnumą, pykinimą, drebulį, padidėjusį šleikštulį, nerimastingumą, pagreitėjusį širdies plakimą – jums reikalinga detoksikacija", – tokiais žodžiais prasideda kone kiekvienas su šia paslauga susijęs skelbimas, aptiktas internete.

Šias paslaugas teikiantys medikai ne itin troško bendrauti su žurnalistais. Vos išgirdę, kokiu klausimu kreipiamasi, daugelis savo telefonus skelbusiųjų baigdavo pokalbį, pareiškę, kad yra labai užimti.

"Pats darbymetis, važiuojame į namus tiek dieną, tiek naktį. Vos spėju. Visoje apskrityje teko dirbti. Toliausiai į Mažeikius šiomis dienomis važiavau", – pasakojo vienas pajūrio krašte dirbančių medikų.

Sausis ar sausio 1-oji tikrai nėra ta data, kai pacientai nusprendžia keisti gyvenimo būdą ir griebiasi priklausomybės nuo alkoholio gydymosi.

Gėrė ir moterys

Iš alkoholio gniaužtų medikui dažniau teko traukti vyrus, bet pasitaikė ir kelios dailiosios lyties atstovės.

"Buvo moterų. Taip, ir moterys šventė. Vis dėlto dažniau vyrai kviečia. Sako, kad drebulys krečia, jaučia kaltės jausmą, nerimą. Psichologinė būsena būna pati sunkiausia. Jau porą dienų plušame, tad visokių tų klientų buvo. Daugiausia skambina naktimis. Šiandien jau visa para, kaip dirbu. Ir net ne visur spėjame nuvažiuoti, visi kolegos yra užimti", – prisipažino medikas.

Namuose detoksikacijos paslaugą teikiantis medikas aiškino, kad dažniausiai prijungiama lašinė, kuria lašinami specialūs skysčiai, stiprinamas organizmas, skiriami vitaminai ir medikamentai, pagreitinantys acetaldehido skilimą ir pasišalinimą iš organizmo.

Gerti nemeta

Tačiau klausimų kyla dėl tokio pobūdžio procedūros patikimumo. Respublikinio priklausomybės ligų centro Klaipėdos filialo administratorė Violeta Masilionienė suabejojo, ar tokias paslaugas namuose teikiantys specialistai tikrai turi tam būtinas licencijas.

"Šiuo metu atestuoti medikai dirba keliais etatais įvairiose medicinos įstaigose, abejoju, ar jie lakstytų po namus. Aš savo šeimai ar artimiesiems tokių paslaugų tikrai nesiūlyčiau. Man kiltų abejonių", – sakė V.Masilionienė.

Priklausomybės ligų centre taip pat teikiama detoksikacijos paslauga, tačiau tam reikalingas šeimos gydytojo siuntimas.

"Į namus su lašine niekas iš mūsų nevažinėja. Jei žmogui įtariamas apsinuodijimas alkoholiu, patartina kviesti greitosios medicininės pagalbos ekipažą. Pacientas vežamas į tą dieną budinčią gydymo įstaigą. O ten ir suteikiama kvalifikuota pagalba", – pasakojo centro atstovė.

Respublikinio priklausomybės ligų centro atstovė spaudai Morgana Danielė teigė, kad statistikos dėl tokio pobūdžio pacientų negalavimų niekas neveda.

"Sausis ar sausio 1-oji tikrai nėra ta data, kai pacientai nusprendžia keisti gyvenimo būdą ir griebiasi priklausomybės nuo alkoholio gydymosi. Nors tokių klausimų sausio pirmosiomis dienomis dažnokai sulaukiu", – sakė M.Danielė.

Į Skuodą – už 190 eurų

Vis dėlto išblaivinimo paslaugas namuose teikia kai kurios privačios medicinos įstaigos. Viena jų savo tinklalapyje nurodo paslaugų kainas.

Išblaivinimas Klaipėdos mieste įsikūrusiuose įstaigos filialuose darbo metu atsieis nuo 80 iki 110 eurų. Procedūra nuo 20 iki 23 val. kainuos 90 eurų.

Tokias paslaugas naktį galima gauti už 100–120 eurų įkainį. Tačiau švenčių ir savaitgalio dienomis tai atsieis 140–150 eurų.

Išblaivinimas už Klaipėdos miesto ribų, priklausomai nuo iškvietimo laiko, kainuos nuo 100 iki 140 eurų, dar teks sumokėti 15 eurų mokestį už atvažiavimą.

Jei pacientas gyvena toliau nei 50 km nuo miesto, paslauga papildomai dar kainuos 30 eurų. Jei procedūros prireiks šventinę dieną, iškvietimas į tolimą rajoną gali atsieiti net 190 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesusimokėjo...

nesusimokėjo... portretas
Kalėdos praėjo, o skolininkai ir toliau dr. bei prof. vardelius nešioja... net vadovėlių prirašė cituojamojo šaltinio nenurodę... o kiek jie skolingi valstybei bei darbovietėms - algeles tai skaičiuoja jiem kaip laipsniuotiems "mokslininkams" ir "pedagogams"... o kur dar jų žala, daroma jaunajai kartai - ant jaunimo galvų sėdi degradai ir dar juos melžia susimokėt "už mokslą" reikalaudami... jo. Madinga bet kuriam dsegradui dar ir mokslo laipsnį už dyka įsigyti Lietuvoj - tiesiog stebuklų kraštas: degradai ir perestukinai, narkašiukai visokie ir nukvakusios bi.iotekininkės - su "mokslo" laipsniais - žinote, tikrai duodate peno genialiems skandi navams sočiai pasityčioti iš LR "mokslininkų"... vargšai kokie, nabagai tie LR "mokslininkai" ir "mokslų daktarės" - tolygu jiem ant pakaklių pakabint lenteles su žodžiu "degradai".

Rado apie ką rašyti , fui ...

Rado apie ką rašyti , fui ... portretas
Kodėl nerašote kiek žmonių buvo prie Palangos tilto ? Nei gėrė nei prasigėrė ?

?

?  portretas
O tie "nespėjantys " medikai mokesčius moka nuo paslaugos ? Mamytė, internete pardavusi vaiko rūbelį , kiek girdėjau "labai prasikalto " .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių