Išsakė grėsmes dėl geležinkelių plėtros

Su bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" generaliniu direktoriumi Mantu Bartuška susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė miestui svarbius klausimus, susijusius su šiuo metu ore pakibusiu uosto bendruoju planu.

Miesto vadovai šiek tiek atsikvėpė, kai praėjusią savaitę vykusiame Vyriausybės posėdyje nebuvo patvirtintas Klaipėdos uosto bendrasis planas.

Prieš priimant sprendimą turėtų būti pritarta ir Klaipėdos savivaldybės parengtai Dalykinių sąlygų sąvado priemonių įgyvendinimo programai, kurioje išvardyti konkrečių projektų įgyvendinimo terminai, preliminarios išlaidos ir jas turinčios padengti institucijos.

Tiesa, šiame dokumente neliko apie pusės uostamiesčio norų, todėl toks variantas miesto netenkina.

Šių klausimų aptarimas, prieš Vyriausybei einant užsibrėžta kryptimi, yra labai svarbus.

Į Klaipėdą atvykusiam M. Bartuškai V. Grubliauskas tikino išdėstęs su geležinkelio plėtra miesto teritorijoje susijusias grėsmes ir lūkesčius.

"Dabar visiems, įkvėpus šiek tiek oro, reikia ieškoti ne emocionalių, bet racionalių sprendimų, kiek įmanoma labiau išgirstant ir atsižvelgiant į miesto išsakytas pozicijas. Kadangi "Lietuvos geležinkelių" plėtros segmentas uosto bendrojo plano tvirtinimo kontekste yra vienas jautriausių, susitikime bendrovės vadovui buvo dar kartą išsakytos grėsmės – būtent toje miesto dalyje, kur numatyta geležinkelio plėtra", – kalbėjo V. Grubliauskas.

Sykiu paliestas klausimas dėl centrinės geležinkelio stoties krovos pajėgumų iškėlimo į naują teritoriją.

"Šių klausimų aptarimas, prieš Vyriausybei einant užsibrėžta kryptimi, yra labai svarbus. Smagu, kad "Lietuvos geležinkeliai" rodo geranoriškumą, patys atvyksta ir bando išgirsti miesto poziciją iš pirmų lūpų į pirmas ausis. Miesto nuogąstavimai nėra noras kažkam pakenkti ar kišti pagalius į geležinius ratus, o vis dėlto labai atsakingas požiūris į plėtros pasekmes ilgalaikėje perspektyvoje", – dėstė meras.

Belieka tikėtis, kad miesto pastabas išgirdęs M. Bartuška į jas atsižvelgs.

Kitą savaitę V. Grubliauskas taip pat susitiks su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovais.

Po to, kai praėjusią savaitę dviem ministrams susilaikius Vyriausybei pritrūko balsų patvirtinti Klaipėdos uosto bendrąjį planą, jis vėl grįžta į ministrų kabinetą – klausimas bus svarstomas gruodžio 11-ąją.

Koks bus galutinis Klaipėdos uosto bendrojo plano variantas, ar iš esmės bus atsižvelgta į miesto pageidavimus, kol kas belieka tik spėlioti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To bukite ramus

To bukite ramus portretas
Niekas neinvestos milijardu i Butinge. Esme ta kad kroviniu mažes:) niekas tiek neskolins Tad kol jus kaimečiai galutinai Klaipeda nepavertet i Subinava mes dar pabusim uostamiesčiu.

>bukite ramus

>bukite ramus portretas
Klaipedoje gelezinkeliu per akis. O nauji reikalingi bus naujam uostui, o tai reiskia Butingeje. Tai gi RAMUMA. :D

bukite ramus

bukite ramus portretas
uostamiestyje turi būti gelezinkelis, Butinge ne prie ko
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių