Smėlio skulptūrų parodoje – „Holivudo“ herojai

Palangoje, kaip ir pernai, poilsiautojus džiugins smėlio skulptūros. Šią vasarą „Pasaulio animaciją“ keičia „Holivudo“ herojai, kuriuos lankytojai apžiūrėti galės jau nuo šio savaitgalio.

Jau tris savaitės Basanavičiaus gatvėje esančioje galerijoje darbuojasi žinomas skulptorius, parodos įkūrėjas Andrius Petkus. Vienas po kito iš praėjusią vasarą sukurtų animacinių herojų gimsta „Holivudo“ fantastinių filmų herojai – Golumas iš „Žiedų valdovo“, supermenas, Godzila, Betmanas ir kiti. Autorius sako, kad daugiausiai kruopštumo reikia perdarant iš esamų naujas.

„Darant Supermeno galvą ji nukrito ir subyrėjo į miltus, teko ją perdaryti“, – teigė A. Petkus.

Dalį skulptūrų šiemet autorius žada pastatyti ir lauke, o visoms joms sunaudoti apie 100 tonų smėlio, vežamo iš arčiausiai Palangos esančio smėlio karjero.

„Svarbiausia, kad nebūtų paplūdimio smėlio, nes paplūdimio smėlis netinka. Jis – birus, o eilinis karjerų smėlis turi kažkiek to molio savy“, – sakė A. Petkus.

Šį kartą A. Petkui, kuris šiemet Maskvoje vykusiame smėlio skulptūrų konkurse tapo pasaulio čempionu, talkina daugkartinis pasaulio čempionatų laimėtojas iš Italijos Leonardo Ugolini.

„Niekada nekūriau fantastinių filmų herojų, bet tokie filmai man labai patinka, ypač mokslinė fantastika. Gerai žinau visus herojus, nors juos iš smėlio, kuris čia labai geras, kuriu pirmą kartą“, – pasakojo L. Ugolini.

Kūrėjai sako dar užtruksią kurdami skulptūraas, tačiau jau nuo šio savaitgalio lankytojams duris žada atverti kasdien.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių