Skiepų nuo COVID-19 akcija – tarsi maža šventė

Taikos prospekte prie prekybos centro vykusi skiepų nuo COVID-19 akcija priminė mažą šventę. Prie Nacionalinio kraujo centro palapinės didelių eilių nebuvo, tačiau žmonių netrūko visą dieną. Vien per pirmą dieną, pirmadienį, paskiepyta per 300 žmonių.

Besiskiepijantieji buvo gerai nusiteikę – gaivinosi nemokamais ledais ir juokavo apie vakciną.

"Skiepijausi, nes turiu daug reikalų, susijusių su kelionėmis. Be abejo, visada patogiau, kai yra vakcinuojama kažkur po ranka. Pasižiūrėjau, kad yra čia, atvažiavau ir greitai pasiskiepijau. Šampūnu", – juokėsi Saulius.

"Janssen" vakcina dažnai vadinama tiesiog "Johnson". Pavadinimas daugeliui iki šiol pirmiausia asocijuojasi su šampūnų gamintojo prekės ženklu.

"Gaivinuosi ledais. Duoda visiems dar ir atsigerti. Staigiai sugalvojau pasiskiepyti", – teigė klaipėdietė Zina.

"Kolegė paskambino, sako, važiuok skiepytis, tai ir atvažiavome. Dabar laukiu, kad nenuvirstų", – juokėsi kolegę atlydėjusi Birutė.

Vaišino: pasiskiepijusiesiems prekybos centro darbuotojai siūlė ledų ir vandens. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasak jos, skiepytis mobiliuose punktuose skatina ir tai, kad čia siūloma "Janssen" vakcina.

"Vieną kartą tereikia skiepytis. Didelis pliusas. Kitoms reikia dviejų ar net trijų kartų", – sakė klaipėdietė.

Anksčiau ar vėliau vis tiek reikės skiepytis. Nutariau nebelaukti – norėjau vieno skiepo, todėl būtent tą skiepą ir pasirinkau.

Kitiems buvo svarbi ir vakcinavimo vieta.

"Radau skelbimą, kad prie parduotuvės, tai man patogu – arčiau, nereikės kitur vykti. Anksčiau ar vėliau vis tiek reikės skiepytis. Nutariau nebelaukti – norėjau vieno skiepo, todėl būtent tą skiepą ir pasirinkau", – teigė Aistė.

Vien per pirmą dieną prie Taikos pr. 66 esančio prekybos centro "Janssen" vakcina buvo paskiepyti 308 klaipėdiečiai.

"Šiaip nuo vienuolikos mes pradedame. Bet išėjo anksčiau. Visą laiką buvo žmonių. Pradžioje stovėjo eilutė iki 25. Paskui sumažėjo, bet po 5–10 žmonių buvo iki pat galo. Visai kitas reikalas – nėra net kalbos, jeigu lyginsime su Palanga", – pirmadienio rezultatais džiaugėsi Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos skyriaus vadovė Renata Poviliūnienė.

Kraujo centro mobiliame punkte be išankstinės registracijos Klaipėdoje buvo skiepijama ir antradienį. Tai – ne pirma tokia akcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Skipina kaip avis garde

PATRIOTAS

PATRIOTAS portretas
O paskiau skaudžios laiduotuviu dienas ateina-nors pasaulis apsivalis nuo aviu.

Asas

Asas portretas
Skiepai tik lohams kuriems galvoje kopūstas
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių