Šiaurės jūroje – dar vienas laivas su Lietuvos vėliava

  • Teksto dydis:

Vienas didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS, teikiantis keltų ir transporto paslaugas, praneša apie naujo laivo „Acacia Seaways“ įsigijimą. Krovininis keltas Šiaurės jūroje plaukios su Lietuvos vėliava, jame dirbs lietuvių įgulos.

„DFDS nuolat reaguoja į rinkos poreikius ir atnaujina savo laivyną. Jau kurį laiką krovinių pervežimo jūromis industrijoje stebime jūrinių keltų di–dėjimo tendencijas. Šiaurės jūra ne išimtis. Bendrovė pardavė mažesnį roro tipo laivą „Gothia Seaways“ ir iš bendrovės „CLdN“ įsigijo didesnės talpos „Meleq“, kurį pervadino į „Acacia Seaways“ , – sako Vaidas Klumbys, DFDS Komunikacijos vadovas Baltijos šalims.

Naujai įsigytas keltas yra 210 m. ilgio, jame gali tilpti 262 priekabos arba kiek daugiau nei 4 kilometrai ratinės technikos. „Acacia Seaways“ priklauso tai pačiai laivų klasei kaip ir kiti DFDS valdomos Lietuvos bendrovės DFDS Seaways laivyno keltai: „Gardenia Seaways“ ir „Tulipa Seaways“, pastatyti Vokietijoje, Flensburger Schiffbau-Gesellschaft laivų statykloje.

Perimant „Acacia Seaways“, iškilmingai buvo iškelta Lietuvos vėliava. Laivą besikeisdamos aptarnaus 2 įgulos, kiekvienoje iš jų dirbs po 24 jūrininkus. Bendrovė pabrėžia, kad vykdant šį sandorį papildomai sukurta 18 naujų darbo vietų – didesnės talpos laivą aptarnauti reikia papildomų pajėgų.

DFDS informuoja, kad po įsigijimo laivas „Acacia Seaways“ buvo išnuomuotas kitai bendrovei ir bus eksploatuojamas Šiaurės jūroje maršrutu tarp uostų: Zeebrugge – Purfleet – Esbjerg. Bendrovės DFDS Seaways laivyne šiuo metu yra 11 laivų, kuriuose dirba apie 700 jūreivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių