Rugsėjo 1-oji Klaipėdoje: netrūko smagių siurprizų, geros nuotaikos ir sveikinimų

Uostamiesčio moksleiviai pradėjo naujuosius mokslo metus. Nors jų pradžios šventė buvo tradicinė, vyko įprastoje vietoje – Lietuvininkų aikštėje, prie Martyno Mažvydo paminklo, netrūko smagių siurprizų, geros nuotaikos ir sveikinimų.

Į šventę atvyko šimtai moksleivių, o jauniausius į pirmą klasę išlydėjo jų tėveliai.

Pirmokai tradiciškai paskambino varpeliu, kuris simbolizavo pirmosios pamokos pradžią.

Rugsėjo 1-oji prasidėjo nuo nedidelio mokyklų vėliavų parado – jomis nešini į aikštės centrą žengė Klaipėdos mokyklų atstovai.

Šiemet miesto mokyklose mokytis pradės daugiau pirmokų – net 1 949. Pernai jų buvo 1 791. Taip yra dėl to, kad pirmokėlių gretose – ir vaikai iš karo siaubiamos Ukrainos.

Bendrai į Klaipėdos mokyklas šiemet ateis 21 324 mokiniai.

Skambėjo sveikinimo kalbos. Vaikus sveikino ir miesto vadovas Vytautas Grubliauskas, kuris palinkėjo neprarasti tikėjimo ir optimizmo bei priminė, kad šie metai – ypatingi, kadangi miestas švenčia 770-ąjį savo gimtadienį.

"Linkiu jums visiems ištvermės ir kantrybės – nuo pirmoko iki abituriento. Galbūt kiekvienas pirmokas su lengvu, vaikišku pavydu žvelgia į abiturientą, o abiturientas, ko gero, galvoja, kaip gerai pirmokui, jam dar viskas gana nesunku, bet rugsėjis – visiems pradžia", – kalbėjo meras.

Jis taip pat sveikino atvykusius ir moksleiviais uostamiestyje tapusius ukrainiečius vaikus.

"Džiaugiuosi galėdamas pasveikinti beveik tūkstantį Ukrainos vaikų, kurie įsiliejo į mūsų gretas. Prašyčiau jūsų visų jiems draugiškumo, atlaidumo, nuoširdumo bendraujant. Jiems reikia mūsų visų palaikymo", – teigė V.Grubliauskas.

Susirinkusiuosius palaimino klebonas Rolandas Karpavičius, o po jo maldos Klaipėdos švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė paskelbė 2022–2023-iųjų mokslo metų pradžią.

"Klaipėda – vienas seniausių miestų valstybėje, bet jis ne senas, jis jaunatviškas, nes jame mokosi per 21 tūkst. moksleivių, o ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko daugiau kaip 10 tūkst. mažylių", – sakė L.Prižgintienė.

Pasirodymus ir dainas šventės proga dovanojo violončelių duetas "Voiceless", Karalienės Luizės jaunimo centro šokių ansambliai bei žinomi atlikėjai – Jeronimas Milius ir Rokas Spalinskas.

Po sveikinimų centrine miesto gatve pajudėjo moksleivių automobilių kolona, juos lydėjo senovinių automobilių asociacijos "Seni kibirai" atstovai.


Šiame straipsnyje: Rugsėjo 1mokslo metų pradžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nabagai tie vaikai...ateities neturi

Nabagai tie vaikai...ateities neturi portretas
9 iš 10 jie pasiligoję, su priklausomybėmis, sutrikimais. 4 iš 10 vaikų yra su patologijomis, anomalijomis, išsigimę. Tokia oficiali statistika. Taigi. Nėra reikalo žaisti mokyklą, kokia ji buvo prieš 50 ar 40 metų. Nėra reikalo kamuoti pedagogus. Šita vaikų karta nei mokytis, nei vėliau dirbti ar kurti ką NEGALĖS ....štai, koks rezultatas, kai tėvai daugumos susenę, mamos narkomanės ir klioatos, vaikai ne vienas pradėti alkoholikų, išsigimysiųjų tėvų.

> O is tikruju

> O is tikruju portretas
esi trolis vatnikas arba fufaike, pasirink kas tau labiau tinka

O iš tikrųjų

O iš tikrųjų portretas
Vidudienį keliose vietose buvau, ir centre, ir Senamiestyje, ir miegamuosiuose kvartaluose kur daug mokyklų. Tokių liūdnų ir nusiminusių vaikų dar nebuvau mačiusi. Veiduose jų beveik ašaros. Niekam nereikalinga pasiligijusių žmogiukų karta ... karta be ateities.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių