Rudenį ir žiemą – daugiau dėmesio odai

  • Teksto dydis:

Vėstantys orai atneša permainas ne tik į spintų lentynas. Grožio specialistai rudenį ir žiemą ragina nepamiršti pasirūpinti tinkama odos priežiūra. Pabrėžiama, kad vėsiuoju metų laiku odą būtina apsaugoti nuo šalčio bei tinkamai pamaitinti, kiek pakoreguoti reikėtų ir odos higienos įpročius.

Būtina apsaugoti nuo šalčio

Įsibėgėjus rudeniui ir iš spintų lentynų traukiant šiltesnius megztinius vertėtų nepamiršti atnaujinti ir odos priežiūros reikmenų.

Natūralios lietuviškos kosmetikos "Manilla" kūrybos direktorė Rūta Merkytė pastebėjo, kad oro temperatūrai nukritus žemiau 5 laipsnių svarbiausia taisyklė -- drėkinamąjį veido kremą keisti maitinamuoju.

"Dieną ar išeinant iš namų reikia naudoti maitinamąjį kremą, o naktį odą reikia drėkinti ir visas drėkinamąsias procedūras atlikti vakare, prieš miegą. Tam tinka įvairūs serumai ar drėkinamieji kremai. Dienai reikalingi riebesni, nuo šalčio apsaugantys kremai", -- apibendrino pašnekovė.

Kitokia higiena

Anot R.Merkytės, šaltuoju sezonu vertėtų kiek pakoreguoti ir odos valymo įpročius. Rudenį, kiek sumažėjus saulės spindulių, galima grįžti prie rūgštinių priemonių, kurios naudingos visiems odos tipams.

"Dabar yra nemažai priemonių, kurias galima naudoti namuose, nebereikia eiti pas kosmetologus, kaip buvo būtina anksčiau", -- pastebėjo "Manilla" kūrybos direktorė.

Dabar yra nemažai priemonių, kurias galima naudoti namuose, nebereikia eiti pas kosmetologus, kaip buvo būtina anksčiau.

Tokias veido valymo procedūras rūgštiniais ar fermentiniais veido odos šveitikliais labai naudinga atlikti vakare, kartą per savaitę. Šveičiant veidą patariama vengti mechaninių šveitiklių su kietosiomis dalelėmis, nebent šios dalelės yra labai mažo skersmens ir yra natūralios.

"Tokiomis priemonėmis odą šveisti galima, tačiau tai reikėtų daryti labai švelniai ir rečiau nei rūgštiniu pilingu. Rūgštinis pilingas, kaip patvirtina moksliniai tyrimai, yra labai efektyvi, odą regeneruojanti priemonė, o tai yra reikalinga visiems odos tipams", -- paaiškino R.Merkytė.

Ypatinga priežiūra

Išskirtinį dėmesį vėsiuoju metų sezonu odos priežiūrai turėtų skirti jautrią odą turintieji. Pašnekovės teigimu, paprastai jautrią, sausą odą turinčių žmonių oda yra plona.

"Tai dažniausiai yra genetiškai nulemta. Plona oda turi mažiau raginio sluoksnio arba kitaip tariant -- mažesnį odos apsauginį, lipidinį barjerą. Nes būtent riebalai, lipidai sudaro odos apsaugą nuo išorinio poveikio -- tiek nuo temperatūrų kaitos, ultravioletinių spindulių, mechaninės veiklos ir pan.", -- dėstė R.Merkytė

Tokiai ypatingai odai reikia kur kas didesnės apsaugos nei įprastai, todėl rudenį ir žiemą jautrios odos savininkams rekomenduojama maitinamąjį kremą naudoti ir ryte, ir vakare bei retinti veido šveitimo procedūras iki karto per porą savaičių.

Pabrėžiama, kad plona oda linkusi greitai netekti vandens, todėl būtinas ir intensyvesnis drėkinimas -- rekomenduojama naudoti hipoalerginius tonikus ir serumus, kurie gali būti praturtinti hialuronu, šlapalu, augaliniais ekstraktais, drėkinančiomis medžiagomis.

"Nakčiai tikrai rekomenduojamos serumavimo procedūros, kurių metu naudojami keli serumai ir jie labai gerai prisotina odą drėgme. Naktį žmogus miega, tačiau oda labai intensyviai dirba – dvigubai intensyviau nei dienos metu, nes dieną vyksta kiti medžiagų apykaitos procesai į kuriuos organizmas koncentruojasi, o naktį visos sistemos ilsisi ir oda intensyviai dirba, todėl nakčiai ją reikėtų prisotinti turtingomis medžiagomis, kad ji galėtų gerai dirbti savo darbą", -- paaiškino specialistė.

Naktį žmogus miega, tačiau oda labai intensyviai dirba – dvigubai intensyviau nei dienos metu.

Pristatys naujovių

Spalio 18--20 dienomis uostamiestyje vyks jau tradicinėmis tapusios grožio, mados ir stiliaus parodos “Grožis 2019” ir “Stiliuz 2019”.

Tris dienas Švyturio arenoje vyksiančiame tarptautiniame renginyje lankytojų lauks ir per pastaruosius kelis metus jau net keliais aukso medaliais už geriausius lietuviškus produktus įvertinti natūralios lietuviškos kosmetikos "Manilla" kūrėjai, kurie žada pristatyti ir patrauklių naujovių.

Renginyje "dienos šviesą" išvys pirmosios Lietuvoje natūralios lakštinės kaukės.

"Lietuvos rinkoje analogų kol kas nėra, nes visos tokios kaukės yra pagamintos sintetikos pagrindu, naudojamos cheminės medžiagos, o mes pristatome biologines, natūralias, ekologiškas, sertifikuotas lakštines kaukes. Tai tikrai yra didelė naujiena", -- atskleidė R.Merkytė.

Organizatorių nuotr.

Parodų metu taip pat bus galima įsigyti specialiai rudens ir žiemos sezonams tinkantį odos serumavimo rinkinį, kuris yra skirtas žaibiškam odos drėgmės balansui atstatyti.

"Tai yra trys priemonės: du serumai ir viena gelinė emulsija. Ši procedūra turės būti atliekama šaltojo sezono vakarais ir užtikrins stabilų ir pastovų odos drėgmės balansą, ryškiai pagerins odos būklę ir sutvarkys odos negalavimus -- sausumą, dehidrataciją, papilkėjimą, elastingumo praradimą ir pan.", -- dėstė R.Merkytė.

Visam "Manilla" kosmetikos asortimentui parodos metu bus taikomos nuolaidos, o perkant už tam tikrą sumą bus galima dalyvauti ir loterijoje. Renginio metu stendo lankytojus taip pat konsultuos ir jiems labiausiai tinkančias priemones išsirinkti padės "Manilla" kosmetikos konsultantės, kurios yra specialiai apmokytos.

Trys dienos grožiui

Po savaitės po Švyturio arenos stogu startuosiančios dvi tradicinės grožio, stiliaus ir mados parodos Klaipėdą pavers tikra grožio sostine ir į uostamiestį tradiciškai sukvies gausybę grožio industrijos profesionalų skleisti žinią apie grožį ir jo svarbą žmogaus gyvenime.

Organizatorių teigimu, kasmet vis augantis renginys sukviečia gausybę grožio industrijos atstovų iš Lietuvos bei užsienio pristatyti šių sričių naujoves. Todėl visą savaitgalį Švyturio arenos erdvėse vyks įvairūs seminarai bei mokymai grožio sričių profesionalams ir mėgėjams, naujausių produktų pristatymai, bus atliekamos įvairios nemokamos grožio procedūros.

Kaip minėta, parodų dalyviai žada ir patrauklias pristatomų gaminių kainas, todėl šiųmetė grožio fiesta -- neabejotinai puiki proga pasiruošti jau įsibėgėjančiam rudeniui bei artėjančiai žiemai, o gal net ir pagalvoti apie žiemos švenčių dovanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kunilingus

Kunilingus portretas
Man padeda merginom islaikyti gaivia oda seiles

J

J portretas
Nerūkyti, negerti ,nesėdėti prie televizoriaus ar kompiuterio iki ryto . Jeigu dar teisingai ir sveikai maitinsiensi savu laiku už sutaupytus pinigus kosmetikai galėsi kruiziniame laive 10 kartų apiplaukti pasaulį.

Matosi kad

Matosi kad portretas
šios jaunos moters oda yra labai nuvarginta nuolatinių procedūrų kurių visai nereikia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių