Rinkti trijų naujų parlamentarų – į paštą

Rinkimai į Seimą vienmandatėse Biržų–Kupiškio, Zarasų–Visagino ir Ukmergės apygardose vyks ir uostamiestyje. Savo nuomonę balso teisę turintys rinkėjai galės pareikšti Klaipėdos apskrities centriniame pašte.

Uostamiestyje gyvenantys, tačiau savo gyvenamąją vietą minėtų apygardų teritorijose deklaravę rinkėjai, pavyzdžiui, studentai, rinkimuose galės balsuoti iš anksto.

Išankstinis balsavimas vyks po savaitės – kitą trečiadienį ir ketvirtadienį.

Pareikšti savo nuomonę balso teisę turintys rinkėjai, kurie tikrąją rinkimų dieną, kovo 3-iąją, negalės atvykti į savo rinkimų apylinkę, galės Klaipėdos apskrities centriniame pašte.

Jame laukiami rinkėjai, gyvenantys ne tik uostamiestyje, bet ir kitose Klaipėdos apskrities savivaldybių teritorijose, tačiau savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Ukmergėje, Biržuose, Kupiškyje ir Zarasuose.

Rinkėjai Klaipėdos apskrities centriniame pašte bus laukiami jo darbo valandomis – nuo 8 iki 19 val.

Pašte bus įrengta viena balsavimo kabina, o rinkėjus aptarnauti pasiruošę trys pašto darbuotojai, kurie bus specialiai apmokyti.

„Rinkėjų apskričių centriniuose paštuose laukiame, tačiau antplūdžio tikrai nesitikime“, – teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos Rinkimų organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė Roma Rimavičiūtė.

Ji skaičiavo, jog kiekvienam apskrities centriniam paštui bus išdalyta po 30 kiekvienos vienmandatės apygardos, kuriose vyks rinkimai, balsavimo biuletenių.

„Praktika, nors jos ir nedaug, rodo, kad pakartotiniuose rinkimuose vienmandatėse apygardose kitose savivaldybėse balsuoja labai mažai žmonių“, – tvirtino R.Rimavičiūtė.

Jos teigimu, 2011 metais, kai vyko pakartotiniai rinkimai Danės vienmandatėje apygardoje, visos Lietuvos apskričių centriniuose paštuose balsavo vos 18 rinkėjų.

Jei trijose vienmandatėse apygardose prireiks antrojo rinkimo turo, Klaipėdos apskrities centriniame pašte ir jose bus galima balsuoti iš anksto. Tokia procedūra numatyta kovo 13 ir 14 dienomis.

Pakartotiniai rinkimai Biržų–Kupiškio, Zarasų–Visagino vienmandatėse apygardose rengiami, nes jose buvo panaikinti pernai spalį vykusių rinkimų į Seimą rezultatai.

Ukmergės vienmandatėje apygardoje rinkimai į Seimą organizuojami, nes mirė joje į parlamentą išrinktas Julius Veselka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na a a a a a

Na a a a a a  portretas
tai,prasom i pasta.Prasom uz Lietuva,uz ateiti sviesia...Aciu,kad Memelio vokieciai JI,ta PASTA toki stipru ir grazu pastate,o versiai po plyta neissinesiojo ir neisslapste...aciu JIEMS ir uz Memelio raudonas kareivines,kur universitetas siandien reziduoja.\Kazin kiek Svyturio arena temps...ar neissiduksos kaip chemiskai pagazuotas myzaliukas is tamsintos plastmases bambalio?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių