Raginama seniūnaičius klaipėdiečiams rinkti aktyviai

  • Teksto dydis:

Tęsiame rubriką "Klausk miesto valdžios drąsiai". Į klaipėdiečių klausimus atsako uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai.

– Kada numatoma pradėti pagrindinės įvažos į Klaipėdą – Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos – rekonstrukcijos darbus?

– Klaipėdos miesto savivaldybės administracija jau paskelbė atviro konkurso būdu perkanti Baltijos pr., Šilutės pl. (įskaitant ruožą į Dubysos g. įvažą) ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstravimo darbus su darbo projekto parengimu. Pasiūlymus konkursui rangovai turi pateikti iki 2020 m. kovo 23 d. Šios sankryžos rekonstravimo darbai bus vykdomi pagal 2019 m. patvirtintą techninį projektą, kurio rengėjas – bendrovė "Kelprojektas".

Pirkimo sąlygose numatyta rekonstruoti Šilutės plento ruožą nuo Dubysos gatvės iki pietinės įvažos į prekybos centro "Banginis" teritoriją.

Baltijos prospekto ruožas bus rekonstruojamas nuo bendrovės "Sostena" sklypo ribos iki žiedinės sankryžos, vėliau pereinantis estakada iki magistralinio kelio A1, prasidedančiu geležinkelio viaduku. Rekonstrukcijos metu bus uždarytas posūkis į Dubysos gatvę, žiedinė sankryža pertvarkoma į turbožiedą.

Perkančioji organizacija – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija – ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą išrinks pagal kainos ir kokybės santykį.

Darbus numatoma atlikti ne vėliau kaip per 36 mėn. nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos (įskaitant darbo projekto parengimą). Minėtas aktas pasirašomas per 14 kalendorinių dienų nuo sutarties įsigaliojimo dienos.

Pirkimo paskelbimo metu statybą leidžiantis dokumentas dar nėra gautas, tačiau patikslinta techninio projekto versija pagal anksčiau teiktas projekto derintojų pastabas jau įkelta į "Infostatybą" – tikimasi, kad kliūčių pradėti suplanuotus darbus nebus.

Šios žiedinės sankryžos rekonstrukcija yra dešimtmečio projektas. Tikimasi, kad iki rudens pavyks pradėti realius šios svarbios eismo arterijos statybos darbus ir beveik po trejų metų klaipėdiečiams bus atlyginta už kantrybę ir supratimą kokybišku, didelio pralaidumo objektu.

Preliminari šio projekto vertė – 36 mln. eurų.

– Ar Klaipėdos mieste ir toliau bus renkami seniūnaičiai?

– Šiuo metu Klaipėdos mieste iš 55 seniūnaitijų yra išrinkti 32 seniūnaičiai.

Kovo 9 d. startuos seniūnaičių rinkimai likusiose seniūnaitijose, kuriose dar nėra išrinktų bendruomenės atstovų – seniūnaičių.

Pagal patvirtintą seniūnaičių rinkimų Klaipėdos miesto savivaldybėje grafiką, balandžio 15 d. bus skelbiamas išrinktų seniūnaičių sąrašas.

Kad būtų išrinkti seniūnaičiais, kandidatams reikės surinkti 5 proc. balsavimo teisę turinčių seniūnaitijos gyventojų parašų. Pritrūkus reikiamo parašų skaičiaus, balandžio 16 d. bus skelbiami pakartotiniai rinkimai seniūnaitijose, kuriose dalyvavo mažiau nei 5 proc. seniūnaitijos gyventojų.

Seniūnaitis gali kreiptis į valstybės ir savivaldybių institucijas bei kitus asmenis su prašymais, siūlymais, reikalavimais. Be to, teikti atsakymus į paklausimus, pareikšti nuomonę dėl priimamų sprendimų, teisės aktų, dalyvauti miesto tarybos ir jos komitetų darbe, pareikšti gyventojų nuomonę, teikti siūlymus.

Todėl raginame klaipėdiečius aktyviai dalyvauti seniūnaičių rinkimuose ir išsirinkti savo bendruomenės atstovą.

Šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje beveik visos seniūnaitijos jau išsirinko savo seniūnaičius, o štai pietinėje dalyje aktyvumo trūksta.

Dar kartą rinkimai bus skelbiami Aitvaro, Aukuro, Aušros, Bandužių g., Brigantinos, Dainavos, Debreceno g., Draugystės, Gedminų g., Kuršių a., Laukininkų g., Nykštuko, Pingvinuko, Rambyno g., Smiltelės g., Šviesos g., Vakarų, Versmės, Vėtrungės, Vitės, Žaliakalnio, Želmenėlio, Žilvičio seniūnaitijose.

Seniūnaičiai renkami 4 metų (2019–2023 m.) kadencijai, jie gauna 600 eurų per metus darbo išlaidoms.

Daugiau informacijos apie seniūnaičių rinkimus – www.klaipeda.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Senai aišku ,kad ne nuo to galo pradedama . Ir vėl tie vargšai seniūnaičiai neturės jokio biudžeto numatomiems darbams ir sprendiniams . JIE neturės jokio administravimo . Kol Klaipėdoje nėra įkurtos Seniūnijos , tol visiškai nereikalingi tie vargani pamestinukai seniūnaičiai .

Iš tiesų

Iš tiesų portretas
savivaldybės taryba ir savivaldybės administracija privalo daryti tą ką dabar daro seniunaičiai. Tai jų darbas.Tiesą sakant, retai kada tas dabartinis ,,darymas" atneša naudos. Na susirenka, na pasišneka, padejuoja ,,kaip ant Klaipėdos blogai", bendruomenes į krūvą surenka..kiek pavyksta..Pamojuoja per portalus ir FB skaičiukais iš negerai švaistomu miesto finansu.- MIESTO VALDŽIAI - DZIN! - Jie taip dirba ir dirbs. Tik teisėsauga gali juos priversti. Bet nevers. O čia tokios bukaškės kap seniunaičiai tai tik imitacijos žaidimai su 50 Eu/mėn. kiekvienam

KoSSt

KoSSt portretas
Seniunaiciai VISAI NEREIKALINGI ,tegu savivaldybe ka nors dirba ,ten ju pilna ir nieko nenuveikia miestui !
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių