Progresas po beveik penkių mėnesių: skulptūros plokštės – suklijuotos

Klaipėdos senamiesčio pradžioje esančios Neringos skulptūros granitinės plokštės pagaliau suklijuotos. Nors subyrėjusių plokščių dalys buvo surinktos dar balandį, remonto darbai atlikti beveik po penkių mėnesių – liepos pabaigoje.

Apie kovo pabaigoje subyrėjusias dvi šios skulptūros plokštes pranešė sunerimęs „Klaipėdos“ skaitytojas Vytas Tamošiūnas. Anot jo, plokščių dalys buvo nukritusios ant laiptų. Buvo baiminamasi, kad nepradėtų byrėti ir kitos jos dalys.

Žmonės tąkart klausė, gal tai – vandalizmo atvejis, galbūt kas nors, ėjęs pro šalį, nutarė specialiai pakenkti skulptūrai. Tačiau gali būti, kad plokštės subyrėjo ir dėl ilgo savo amžiaus.

Vaizdo stebėjimo kamerų skverelyje nėra, tad nustatyti galimų kaltininkų iki šiol nepavyko.

Kas iš tikrųjų galėjo nutikti, informacijos neturi ir Klaipėdos savivaldybės atstovai. Balandžio pradžioje buvo žadėta nukritusias plokštes pašalinti ir įvertinti, kokie darbai jų sutvarkymui reikalingi.

O liepos pabaigoje klaipėdiečiai pastebėjo, kad skulptūra – pagaliau sutvarkyta.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius šią savaitę pateikė atsakymą, kokie darbai jai buvo atlikti.

„Neringos skulptūros pagrindo remonto darbus atliko rangovas, vykdantis miesto inventoriaus remonto darbus, bendrovė „Vakarų švara“. Buvo atlikti granitinių plokščių klijavimo darbai. Remonto darbų kaina paaiškės, kai rangovas pateiks atliktų darbų aktą už liepos mėnesį“, – informavo Miesto tvarkymo skyriaus atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suprantama

Suprantama portretas
Miestas didelis, darbų daug. Aš labai apsidžiaugiau, kad pagaliau nugenėti medžiai Dienovydžio skvere. Komentarą apie žemai esančias šakas rašiau atrodo vasaros pradžioje. Gal darbai buvo suplanuoti, gal padėjo komentaras, bet darbas atliktas ir tai puiku!

Q

Q portretas
Ogo kokį įdarbį padarė Miesto tvarkymo skyrius:))))) p. Kubilienė turėtų gauti kelialapį į sanatoriją kur viskas įskaičiuota! Ir šluosdidamiesi prakaitą pailsėti:) aktoriai iš sudegusio cirko

Ufa

Ufa portretas
Kiek ilgai tvarke ...kodel ,atlyginimus gauna kas menesi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių