Pro daugiabučio langą skriejo šimtai knygų

Klaipėdiečius papiktino esą viešai demonstruojama nepagarba knygoms. Žmonės fotografavo ir filmavo neįprastą reginį, kaip Laukininkų gatvėje pro daugiabučio namo langą viena po kitos knygos lėkė tiesiai į stambiagabaričių atliekų konteinerį.

Dėl to interneto socialiniuose tinkluose užvirė įvairios diskusijos. Esą net jei knygos ir senos, yra kitokių, gražesnių būdų atlaisvinti vietą lentynose, pavyzdžiui – knygas padovanoti, atiduoti bibliotekoms, stotims ar net parduoti.

Kiti teisti neskubėjo ir svarstė, galbūt mirė buto šeimininkas, todėl paveldėtojams teko nedelsiant atsikratyti „senu šlamštu“, o gal net „sovietinėmis šiukšlėmis“.

Manantieji, kad paversti knygas makulatūra yra barbariška ir amoralu, pasišovė nuvažiuoti į daugiabučio kiemą ir jas susirinkti.

Vytauto Petriko nuotr.

Penktadienio rytą didžiųjų atliekų konteineris su knygomis vis dar buvo savo vietoje. Nuvykus į Laukininkų gatvę ir apžiūrėjus skaitinius paaiškėjo, kad milžiniškoje krūvoje – faktiškai vien rusiškos knygos, akademinė literatūra, įvairūs romanai, žurnalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia turėti šiokį tokį supratimą

Reikia turėti šiokį tokį supratimą portretas
Bibliotekos ir priima knygas, kurių neturi, kurios aktualios studijoms, mokslui ir pan. ir dovanoja skaitytojams. Kad jau tokie "geri" - ar bent po vieną knygą, bent jau pagal savo poreikį, esate nupirkę ir padovanoję bibliotekai ?! Bibliotekų pastatai ne guminiai, o ir pabandykite įsivaizduoti savo reakcijas, jeigu jums pasiūlytų tas "geras" knygas naudoti studijų procese. Bibliotekos turi savo profilius ir komplektuoja pagal tai dokumentų fondus ir tik neišmanantys gali teigti, kad išmetamas "lobis". Greičiausiai patys nesinaudojate bibliotekų paslaugomis, kitaip suprastumėte, ko reikia skaityojams.

Mija

Mija portretas
_kaip 33 esate jaunas ir ne taip toli nuo KK kartos_

Mija

Mija portretas
to
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių