Prie kapinių – prekyba gėlėmis: tikino, kad šiemet kainų nekėlė

Visų Šventųjų dienai klaipėdiečiai ruošiasi iš anksto – jau kelias savaites suka į Lėbartų ir Joniškės kapines tvarkyti artimųjų kapų. Ilgąjį savaitgalį aikštelėse prie kapinių prekybai gėlėmis ir žvakėmis leidimus išsiėmė per 100 prekybininkų.

Prie Joniškės kapinių gėlėmis ir puokštėmis prekiaus beveik 30 prekybininkų – tiek išduota leidimų prekiauti šioje vietoje.

Nemažai prekybininkų čia savo produkciją siūlo nuolat, tačiau jie užima tik šešias prekybos vietas.

Lapkričio 1-ąją gėles čia pardavinės dar 23 prekybininkai.

Visų Šventųjų dienai ruošiasi ir prekeiviai prie Lėbartų kapinių. Čia veikia trys aikštelės, kuriose galima įsigyti gėlių vazonėliuose, puokščių, plastikinių gėlių ir žvakių.

Įmonės "Naujasis turgus" Senojo turgaus ir Lėbartų aikštelių vadybininkas Egidijus Kazlauskis patikino, kad gėlių klaipėdiečiai ras prie kapinių, todėl nebūtina jų ieškoti mieste ir vežtis automobiliais.

"Klaipėdiečiai gėlių, puokščių ar žvakių tikrai ras ir čia. Pirmojoje aikštelėje, kuri yra tikrai populiari, leidimai prekybai išduoti 22 vietoms. Keli prekiautojai nuomoja po kelias vietas. Čia bus prekiaujama įvairiais kapaviečių papuošimo reikmenimis", – pasakojo E.Kazlauskis.

Dabar žmonės perka tai, kas pigiausia.

Antrojoje aikštelėje, kuri yra pati didžiausia, veiks 46 prekybos vietos.

"Trečiojoje aikštelėje, kuri yra prie autobusų stotelės, taip pat vyks prekyba, čia veiks 25 prekybos vietos. Anksčiau žmonės išlipdavo iš autobusų kiek anksčiau ir eidavo į antrąją aikštelę apsipirkti, šiemet siūlyčiau to nedaryti. Puikiausiai galima nusipirkti gėlių ir trečiojoje aikštelėje, kuri yra arčiau autobusų stotelės. Čia yra apšvietimas, todėl ir vakare bus šviesu", – tvirtino E.Kazlauskis.

Klaipėdos krašto gėlininkai tikino, kad šiais metais kainų nekėlė – chrizantemų kereliai vazonėliuose kainuoja tiek pat, kiek pernai.

"Kainų nekėlėme, iš kur jau čia kelsi. Mažesnis kerelis kainuoja tris, didesnis keturis, o didžiausias – penkis eurus. Dabar žmonės perka tai, kas pigiausia. Paskui jau ieško brangesnių gėlių, matyt, prieš lapkričio 1-ąją jau nori pasirodyti. Kainų nelabai kas kelia, nes niekas nepirks. Pakėlė tik tie, kas perparduoda. Žmonės skundėsi, kad plastikinės puokštės labai brango, buvo trys eurai, o dabar septyni. Bet kam tas plastikas, jei lauke plius dvylika laipsnių?" – stebėjosi gėlių ūkio "Tauralaukio gėlės" prekybininkė Raimonda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
biski meluoja,anksciau keturios baltos chrizantemos kainuodavo 2,40ewro,siandien egles turguj nuo 5 ewru.pabrango dvigubai ir daugiau.

irute

irute portretas
Tokios geles kaip nuotraukoje prie joniskes kapiniu kainuoja 10-15 euru,pirkit parduotuveja,tai kainuos iki 6 euru

Anonimas

Anonimas portretas
Esu parashos etatinis šiknius šikantis ant Lietuvos.Vsiem priviet.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių