Po Seimo rinkimų gali būti permainų ir miesto taryboje

Jei į Seimą kandidatuojantiems savivaldybių tarybų nariams pasisektų, lauktų permainos ir Klaipėdos miesto bei Neringos tarybose, kur naujai išrinktus parlamentarus turėtų pakeisti kiti jų kolegos. Teoriškai galėtų prisiekti penki nauji savivaldybių politikai.

Pritrūktų penkių narių

Seimo rinkimuose dalyvauja ir septyni Klaipėdos miesto tarybos nariai.

Tai liberalai Saulius Budinas (Danės apygardoje) bei Edmundas Kvederis (Marių apygardoje), "valstiečiai" Ligita Girskienė (Baltijos apygardoje) ir Arūnas Andziulis (pagal partijos sąrašą), konservatorius Audrius Petrošius (Baltijos apygardoje), taip pat jo partijos kolega, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys (Pajūrio apygardoje) ir Lietuvos centro partijos atstovė Nina Puteikienė (Baltijos apygardoje).

Pajūrio apygardoje konkuruos ir dar vienas savivaldybės politikas – socialdemokratas, Neringos tarybos narys Vaidas Venckus.

Teoriškai iš šių tarybos narių į Seimą geriausiu atveju galėtų patekti penki politikai – po vieną keturiose vienmandatėse rinkimų apygardose (Danės, Marių, Pajūrio bei Baltijos) ir dar vienas (jei įvyktų stebuklas ir būtų išrinktas 132 numeriu "valstiečių" sąraše esantis A. Andziulis).

Tuo atveju uostamiesčio taryboje pritrūktų penkių narių. Juos turėtų pakeisti kolegos, kurie nepateko į Klaipėdos miesto tarybą per 2019 m. savivaldybių rinkimus.

Uosto direktoriaus šansai

Į uostamiesčio tarybą pernai rinkimuose išrinkti keturi Liberalų sąjūdžio atstovai.

Pirmu numeriu buvo S. Budinas ir antrasis pagal sąrašą – E. Kvederis. Abu jie kandidatuoja skirtingose apygardose, tad yra teorinė galimybė, kad išrinks juos abu arba vieną jų.

Tada miesto taryboje juos pakeistų savivaldybių rinkimuose penktas likęs Vaidotas Rimkus ir šeštasis numeris Vygantas Vareikis.

Įdomi situacija susiklostytų, jei į Seimą būtų išrinkta "valstiečių" kandidatė L. Girskienė, kuri į miesto tarybą pateko 6-uoju numeriu.

Iš viso į Klaipėdos tarybą išrinkti 7 Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos nariai.

Iškart po savivaldybių rinkimų Artūrui Bogdanovui atsisakius Klaipėdos tarybos nario mandato ir nuėjus dirbti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, jį turėjo pakeisti krepšininkas Eurelijus Žukauskas, tačiau šiam atsisakius, A. Bogdanovo vietą užėmė A. Andziulis.

Jei L. Girskienę išrinktų į Seimą, ją pakeistų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direktorius Algis Latakas, kuris tuokart sąraše liko dešimtas.

Jei parlamentarų mandatus laimėtų ir L. Girskienė, ir A. Andziulis, Klaipėdos tarybos nare taptų "valstiečių" atstovė Aušra Zarambienė (11 numeris sąraše).

Permainų gali ir nebūti

Jeigu į Seimą būtų išrinktas su konservatoriais kandidatuojantis A.Petrošius, jį veikiausiai pakeistų ne Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, o visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" narys, nes A.Petrošius būtent su šiuo komitetu laimėjo tarybos nario mandatą.

"V. Grubliauskas ir komanda" taryboje gavo 8 vietas.

Tarp išrinktųjų pradžioje A. Petrošiaus nebuvo. Jam vieta atsilaisvino, V. Grubliauskui laimėjus mero rinkimus.

Tačiau su mero komanda A. Petrošius užsibuvo neilgai, maždaug po pusmečio jis prisijungė prie konservatorių.

Tad jei A. Petrošius laimėtų Seimo rinkimus, jį miesto taryboje pakeistų Vidmantas Plečkaitis.

Jeigu Seimo rinkimuose pasisektų N. Puteikienei, taryboje vietoj jos centristams atstovautų Alfonsas Vildžiūnas, kuris pernai savivaldybių rinkimuose liko ketvirtas ir į tarybą nepateko.

Pajūrio vienmandatėje rinkimų apygardoje kandidatuoja ir Neringos tarybos narys, socialdemokratas Vaidas Venckus.

Jo sėkmės atveju, Neringos tarybos nariu taptų Algimantas Vyšniauskas, kuris savivaldybių rinkimų sąraše liko 12-as.

Tačiau įmanomas dalykas, kad nė vienas šių kandidatų rinkimų į Seimą nelaimės, tad tiek Klaipėdos, tiek Neringos tarybose jokių pokyčių nebus.

Klaipėdoje, keturiose vienmandatėse rinkimų apygardose – Marių, Pajūrio, Danės ir Baltijos – dėl keturių Seimo nario mandatų konkuruoja 46 kandidatai, dalis jų – savivaldybių tarybų nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius  portretas
Neduok Dieve jog alkoholiką Vaidą Venckų išrinktu, jis gi kiauras 0, be imiciatyvų ir smegenų. Pasisaugokite neadekvataus Venckaus

Rinkejas

Rinkejas portretas
Konservu, socu, liberastu, darbo ir visokiu ten diasporu partijos turi buti uzdraustos.

Ką daryti?

Ką daryti? portretas
O kaip perbegeliai iš vienos partijos i kitą, skaitau vieną reklaminį , tai nurodoma perbegelių skaičius, rinkejai privalo žinoti už ką balsuoja, jeigu jis isdave vieną partiją, gali ir kitą išduoti, tai kaip ten su pretendentais klaipediečiais, ar tokių turite? Tik nemeluokite....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių