Po publikacijos – talka: paplūdimyje šiukšlių nebeliko

Portalo skaitytojo prieš kelias savaites pasidalyta informacija apie netvarką pajūryje davė vaisių. Gyventojo užfiksuoti kadrai, kuriuose matyti, kaip sporto aistruoliai žiemos sezonui plastiko maišus palieka mirkti jūroje, privertė tvarkos imtis ne tik tinklinio mėgėjus, bet ir miesto prižiūrėtojus.

Spalio 26 d. buvo publikuotos nuotraukos, kuriose matyti iš smėlio kyšantys plastiko maišai. Tuomet situaciją aiškinosi ne tik pajūrį prižiūrintys gelbėtojai, bet ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Apėjau visą ruožą, niekur nematyti maišų. Tikėtina, kad jų galėjo atsirasti po audros.

Praėjusį savaitgalį tas pats pilietiškas gyventojas vėl nufotografavo maišų krūvas ties Karkle ir Giruliais.

"Tai, kad audros vis išplauna į paviršių šiuos maišus, tik rodo, kad jie čia galėjo būti metų metus. Vadinasi, aikšteles išsinuomojusiems verslininkams šiuos ruožus vertėtų prižiūrėti atidžiau", – pastebėjo miestietis.

Gyventojo nuotraukas gavęs Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas pats nuvažiavo į paplūdimį patikrinti situacijos.

"Panašu, žmogus plastiko maišus užfiksavo prieš kelias dienas, nes mes matome, kad jie jau surinkti. Apėjau visą ruožą, niekur nematyti maišų. Tikėtina, kad jų galėjo atsirasti po audros. Tačiau tinklinio aikštelių savininkai jau perspėti, kad retkarčiais privalo patikrinti situaciją ir surinkti šiukšles. Tikėtina, kad taip ir įvyko. Neabejoju, viešumas padėjo", – patikino L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
saunuoliai aciu KAUNAS

senelis girinis

senelis girinis portretas
Silpnaprociu kurie tersia gamta mazeja,bet ju vis dar atsiranda pamiskese,pakelese.Dar reikia daug laiko kol si rusis galutinai isnyks

taigi

taigi portretas
Šito šlamšto pilnas pajūris, bangos ir srovė išnešiojo po visą pakrantę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių