Pilies tiltas išbandymą svoriu įveikė

Pilies tilto remonto darbai sėkmingai juda į pabaigą. Po bandymų virtinės vakar ant tilto atriedėjo sunkvežimiai, kurie patikrino atnaujinto statinio laikomąją galią.

Pilies tilto remonto darbai sėkmingai juda į pabaigą. Po bandymų virtinės vakar ant tilto atriedėjo sunkvežimiai, kurie patikrino atnaujinto statinio laikomąją galią.

Klaipėdiečiams vakar po pietų teko stebėti neįprastą vaizdą: ant tilto užvažiavo keturi pakrauti sunkvežimiai. Aplink juos zujo statybininkai.

Tiltas buvo išbandytas statine apkrova. Norėta sužinoti, ar objektas išlaikys numatytą svorį. Tokios priemonės tiltų statyboje pasitelkiamos dažnai, nes ne visada įmanoma numatyti defektus vien apžiūrint statinius ar remiantis teoriniais skaičiavimais.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė pasakojo, jog bandymai svoriu vyko iki vakaro, įmanoma, kad bus pratęsti ir šiandien. Bandymo rezultatai paaiškės tik šios savaitės pabaigoje.

Tai vienas iš daugelio išbandymų, kuriuos Pilies tiltui teko atlaikyti iki jo atidarymo. Dar spalio mėnesį pradėti pakėlimo mechanizmo tikrinimai. Tiltas į viršų pasistiebė ir šį pirmadienį: tą dieną jis buvo pakeltas du kartus.

Iki tilto atidarymo likus kiek daugiau nei savaitei, vyksta baigiamieji darbai: tvarkoma dokumentacija, vykdomi smulkūs remonto darbai.

Tilto rekonstrukcijos darbai atlikti palyginti greitai ir be didesnių nesklandumų. Planuojama, kad rekonstruotu statiniu automobiliai galės riedėti jau kitą penktadienį, gruodžio 19-ąją.

Tiltą suremontuoti stengtasi itin sparčiai: prieš kelis mėnesius statybininkai buvo pradėję dirbti naktimis, tačiau tam pasipriešino gyventojai. Nutraukus naktinį darbą, buvo padidintos remontininkų gretos.

Tilto ir jo prieigų sutvarkymas, prasidėjęs praėjusių metų spalį, kainuos 11,5 mln. litų. Už šiuos pinigus ne tik suremontuotas tiltas, tačiau atnaujinti ant tilto vedančių gatvių ruožai, įrengti lietaus nuotekų tinklai ir apšvietimas.

Taip pat bus rekonstruotos krantinės, laiptai, dalis Karlskronos aikštės takų, tilto valdymo bokštelis, požeminės perėjos ir jų apšvietimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galejo tuo paciu

galejo tuo paciu portretas
pilies ir n uosto gatvykes atnaujint ir to namo kampa nugriaut.. cia kaip su estakada dabar nauja ir baltijos ziedais :)))

Javol

Javol   portretas
"svoriu" tilta isbande,beliko pinigeliu,musu pinigeliu,sunaudojima isbandyti-patikrinti?Ka ,uz kiek,dare,ar dare,ar padare? P.S "Acistui",neskleisk netiesos,tiltu Klaipedos mieste,per Danges upe 5,viena is ju "remontavo"[suprantama pries "rinkimus"].Kaip,musu tarnai,gerai apmokami tarnai,save tituluojantys "valdzia",dirba ,organizuoja-planuoja,kad mestelenams butu kuo patogiau naudotis savo turtu,tiltais,atskira kalba ....

hmm

hmm portretas
as ne specialistas, bet tokia yra praktika visame pasaulyje, prie maksimalios galimos apkrovos daryti bandymus o ne su 4 "zapukais"
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių