Pigs įvažiavimas į Neringą

Euro įvedimas koreguoja rinkliavos už įvažiavimą į Neringos teritoriją dydį. Kurorto politikai nusprendė sumažinti mokestį, apvalindami konvertuojamą valiutą į mažesniąją pusę.

Kitais metais važiuojant į Neringą už lengvąjį automobilį reikės mokėti 5 eurus. Tokia kaina galios žiemos sezonu, o nuo birželio 20 iki rugpjūčio 20 d. už automobilį jau reikės mokėti 8 eurus.

Mopedų, motociklų ir motorolerių savininkai taip pat turės atseikėti 5 eurų mokestį, tik jiems nebus taikomas sezono įkarštyje padidinamas tarifas.

Autobusai iki 30 vietų bei iki pusšeštos tonos sveriantys krovininiai automobiliai, kaip ir iki 12 m ilgio automobiliniai nameliai į Neringą žiemą įvažiuos už 15 eurų mokestį. Vasarą jų savininkams teks mokėti 20 eurų rinkliavą.

Autobusai, kuriuose įrengta daugiau nei 30 vietų, bei sunkvežimiai, kurie sveria daugiau nei 5,5 tonos, vasarą į pusiasalį bus įleidžiami už 29 eurų mokestį, o žiemą – už 43 eurus.

Kiek pabrangs tik vietinė rinkliava metams, kuri konvertuojant apvalinama į didžiąją pusę. Vietoje 600 litų – 173,77 euro – reikės mokėti 174 eurų metinę rinkliavą.


Šiame straipsnyje: Neringaįvažiavimasmokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių