Pavėlavusieji anglų kalbos egzamino nelaikys

Šeštadienį abiturientai laikys vieną gausiausių brandos sesijos egzaminų – anglų kalbą. Moksleivių skaičiumi jį pranoksta tik privalomasis lietuvių kalbos egzaminas.

Šiemet valstybinį anglų kalbos egzaminą uostamiestyje laikys 1305 abiturientai. Jis vyks 11-oje egzaminų centrų, išsibarsčiusių po visą Klaipėdą. Visuose centruose žinias tikrinsis daugiau kaip po 100 abiturientų.

Kaip paaiškino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė, visiems moksleiviams sudarytos vienodos sąlygos – egzaminą jie laikys tarp svetimų sienų.

Klaipėdiečių gretas papildys 12 ankstesniųjų laidų ir 14 abiturientų iš Nidos. Vedėja tikisi, kad pastariesiems laiku atvykti į egzaminą nesutrukdys nepalankios oro sąlygos. Ankstesniais metais buvo atvejų, kai nidiškiai dėl audros egzamino dieną negalėjo persikelti į Klaipėdą.

V.Kazakauskienė paragino šeštadienį į egzaminą ateiti laiku – pavėlavusieji į jį nebus įleidžiami. Mat anglų kalbos egzaminas pradedamas nuo užduoties klausymo.

„Jeigu įleistume pavėlavusius, sutrukdytume kitiems egzamino dalyviams. Tad šitai draudžiama daryti“, – paaiškino vedėja.

Pavėlavusių ir vėliau į egzaminą įleistų moksleivių nukenčia bendras įvertinimas, nes jie atlieka ne visas užduotis. Pernai į valstybinį anglų kalbos egzaminą pavėlavo keli abiturientai.


Egzaminų centrai

Hermano Zudermano gimnazijoje laikys 104 abiturientai

„Versmės“ progimnazijoje – 124

„Žemynos“ gimnazijoje – 108

„Baltijos“ gimnazijoje – 123

„Ąžuolyno“ gimnazijoje – 126

„Žaliakalnio“ gimnazijoje – 129

Salio Šemerio suaugusiųjų gimnazijoje – 114

„Aitvaro“ gimnazijoje – 114

„Aukuro“ gimnazijoje – 112

Martyno Mažvydo progimnazijoje – 125

Vytauto Didžiojo gimnazijoje – 126



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
pavadinime - fakto klaida: ne nelaikys egzamino, o nelaikys klausymo dalies... visa kita bus galima atlikti...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių