Pareigūnai vėl budės prie mokyklų: kurios perėjos Klaipėdoje pavojingiausios?

Kaip ir kasmet, prasidėjus rugsėjui, uostamiesčio pareigūnai ypatingą dėmesį skirs vaikų saugumui. Bus siekiama užtikrinti, kad moksleiviai saugiai pereitų gatvę, o vairuojantieji – kad segėtų saugos diržus ir laikytųsi kitų būtinų reikalavimų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės teigimu, apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams talkins Viešosios tvarkos tarnybos, Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

Taip pat bus pasitelkiami Lietuvos kariuomenės Karo policijos Klaipėdos įgulos kariai, policijos rėmėjai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir Šaulių sąjungos savanoriai.

"Didžiausią dėmesį pareigūnai skirs transporto priemonių, kurias vairuoja moksleiviai ar studentai, taip pat kuriomis į mokyklas vežami vaikai, kontrolei – bus tikrinama, ar vairuotojas turi teisę vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, ar segi saugos diržus, dėvi saugos šalmus. Bus tikrinami ir nepilnamečiai, važiuosiantys dviračiais, paspirtukais bei mopedais, – ar pagal amžių gali vairuoti tokią transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku neveža keleivio ir panašiai. Bus vykdoma sustiprinta vairuotojų blaivumo ir kitų saugumą užtikrinti turinčių reikalavimų paisymo kontrolė", – nurodė A.Grauslienė.

2022 m. rugsėjo 1 d. prie dešimties pavojingiausių, netoli švietimo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų pareigūnai budės nuo 8 iki 11.30 val. Nuo rugsėjo 2 iki 9 d. budės nuo 7.15 iki 8.15 val.

Bus tikrinami ir nepilnamečiai, važiuosiantys dviračiais, paspirtukais bei mopedais.

Visą rugsėjį budėjimus tęs savanoriai, o pareigūnai budės pagal galimybes.

Pavojingiausios perėjos

Pavojingiausių netoli mokyklų esančių pėsčiųjų perėjų sąrašas toks pat, kaip ir praėjusiais metais.

Debreceno ir Gedminų gatvių sankryža,

Statybininkų pr. ir Gedminų g. sankryža,

Taikos pr. ir Debreceno g. sankryža,

Tilžės ir Sausio 15-osios g. sankryža,

prie perėjos ties Smiltelės g. 47 namu,

Mogiliovo ir Kuncų g. sankryža,

prie perėjos Naujakiemio g.,

Sausio 15-osios g. ir Žiedų skg. sankryža,

prie perėjos ties Kretingos g. 18 namu,

prie perėjos ties Laukininkų g. 19 namu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Prie Kretingos g. 46, Veterinarijos/Šviesos g. perėjos pavojingos nes aklųjų daug čia, vaikai eis į m-las...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių