Palangos meras apie ilgesnius mokslo metus: tai – neapgalvotas sprendimas

Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentu tapęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus su kitų savivaldybių atstovais sieks, kad aukščiausia valdžia atšauktų sprendimą dėl ilgesnių mokslo metų Lietuvoje ir sugrąžintų senąją tvarką.

Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavime jos prezidentu išrinktas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Taip pat patvirtinti ir nauji asociacijos viceprezidentai, kuriais tapo Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis, Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas ir Palangos miesto meras Š.Vaitkus.

Palangos vadovo žodžiais, savivalda susiduria su daugybe iššūkių, kuriuos ir stengiasi spręsti Lietuvos savivaldybių asociacija. Jos veikloje kurorto meras dalyvauja nuo 2002-ųjų.

„Pagrindinė asociacijos užduotis – įtikinti tiek įstatymų leidėją, tiek Vyriausybę atsižvelgti į savivaldybių keliamas problemas ir jas spręsti“, – teigė Š.Vaitkus.

„Tos problemos – labai įvairios: nuo aplinkosaugos, statybų iki skolinimosi limitų. Neramina ir savivaldos savarankiškumo trūkumas“, – pridūrė pašnekovas.

Palangos meras su asociacijos narių pagalba prašys Vyriausybės kuo skubiau atšaukti pailginto mokslo tvarką mokyklose.

„Lietuvoje tų saulėtų dienų ir taip turime mažai. Ir iš vaikų, mokytojų atimti dar 20 dienų vasaros yra labai neapgalvotas bei skubotas sprendimas. Sutarėme su asociacijos prezidentu M.Sinkevičiumi apklausti visų savivaldybių atstovus, ką jie mano apie šią buvusios švietimo ir mokslo ministrės priimtą tvarką. Jeigu dauguma savivaldybių norės ją keisti ar, tiksliau, sugrąžinti senąją, tada Lietuvos savivaldybių asociacija kreipsis tiek į švietimo, mokslo ir sporto ministrą, tiek į Vyriausybę su prašymu imtis veiksmų“, – aiškino Š.Vaitkus.

Esą dėl ilgesnių mokslo metų kankinasi mokiniai, pedagogai, mokinių tėvai.

Atostogas birželį suplanavusi šeima turi likti namuose. Ne visi gali atostogauti liepą ar rugpjūtį, o praradus beveik visą mėnesį, smarkiai sumažėja įsidarbinimo vaikams galimybė per vasarą.

Maža to, esant dideliems karščiams, tvankiose klasėse mokiniai tiesiog kankinasi.

Š.Vaitkaus žodžiais, vietoj svarstymų apie kondicionavimo sistemų įrengimą mokyklose, būtų racionaliau tiesiog pripažinti padarius klaidą.

Pirmasis asociacijos valdybos posėdis vyks šiandien. Jame meras žada pirmiausia paliesti švietimo problemą.

Lietuvos savivaldybių asociacija vienija visas 60 Lietuvos savivaldybių.

Asociacija sprendžia savivaldybių bendrąsias problemas, atstovauja joms šalies valdžios ir valdymo institucijose, užsienio valstybių savivaldybių bei kitose tarptautinėse organizacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Jau geriau rugpjūtyjje anksčiau pradėti

GD

GD portretas
Pritariu dėl laisvos vasaros mokiniams, mokslo metų bėgyje pridėta savaitinių atostogų ir trumpinama vasara Vietoj vasaros atostogų trumpinimo manau geriau būtų optimizuoti mokymo programas taip, kad mokiniams nereiktų sėdint įkaitusioje klasėje svajoti apie vandens ar kitus vasaros užsiėmimus.

Rima

Rima portretas
Uz laisva birzelio menesi.Pritariu Palangos merui.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių