Palangoje netrūksta žmonių: užimtumas tokiu metu – neįprastas

  • Teksto dydis:

Šilti orai ir vaikų atostogos lėmė, kad Palangoje ir po Velykų liko daug žmonių. Verslininkai džiaugiasi atgijusia prekyba ir kad kurortininkai neįprastai tokiam metui gausiai užgulę viešbučius, praneša LNK.

„Džiugesys, kad kažkas galėjo pratęsti savo išeigines, atostogas. Žinoma, puikūs orai – šilta, saulėta – puikus reiškinys“, – džiaugėsi Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Dalis poilsiautojų sako, kad juos atviliojo puikūs orai, o menkas lietus protarpiais – negąsdina: „Gražu, sutvarkyta, ramu, Palanga visą laiką liks Palanga, ji nepakeičiama“, „Jūra – man kažkas neapsakomo“.

Kiti kurorte liko ilgiau,  nes vaikams atostogos, tad ir patys atostogauja.

Dalis kurortininkų sako gyveną savo antruose būstuose. Nemažai užgulė viešbučius ar svečių namus. Tačiau užimtumas tokiu metu – neįprastas.

„Apie 70–75 proc. per savaitę. Tai vidutinis užimtumas. Vieni mažesni užsipildę daugiau, didesnių užimtumas apie 50 proc. vidury savaitės. Mums tai labai daug, nes paprastą darbo savaitę užimtumas būna per pusę mažesnis“, – džiugia statistika dalijosi I. Valaitienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Žmonės pastebi, kad nakvynės kainos pavasarį žemesnės nei vasarą.

Tvarka kurorte besirūpinantys poilsiautojų antplūdį irgi pastebi. Sako, kad Palanga vis labiau panašėja ne į sezoninį kurortą.

„Tikrai yra apkrova ir ją jaučiame visus metus. Paplūdimiuose tenka pasivaikščioti, dar suolelių nėra. Galima kopose atsisėsti. Miesto infrastruktūra visada prižiūrima ir tvarkoma“, – teigė Palangos komunalinio ūkio direktorius Gediminas Valinevičius.

Kai kurie lietuviai į Palangą užsuko trumpam ir teigia nustebę, kad kurorte – tiek veiksmo. Ir Palangos verslininkai džiaugiasi, kad šiluma atvykėlius ne tik šypsotis verčia, tad atgijo ne tik kavinės ar restoranai.

„Kai daug žmonių, jie atsipalaiduoja, jiems reikia kavos, ledų, suvenyrų“, – džiaugėsi verslininkė Danutė Vainorienė.

Vis dėlto aktyviausias Palangoje išlieka vasaros atostogų sezonas. Jam dalis žmonių jau suskubo rezervuoti vietas nakvynėms. Skaičiuojama, kad sulaukta maždaug trečdalio vasaros rezervacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinigas nuverteja

 Pinigas nuverteja portretas
Santaupos eina i trasa

Žmonėms įgimta

Žmonėms įgimta portretas
ieškoti grožio geros aplinkos, malonaus, paprsto bendravimo... Niekas nevažiuoja žiūrėt Vilniaus Vamzdžio ar kvailių save vadinančių šiuolaikiniais menininkais, instaliacijų ar perfomamsų..Visi nori kad ir trumpai pasigėrėti, pasidžiaugti jūra, mišku, gamta, gražiomis vietomis ar senoviškomis vilomis Sakoma kad prie jūros pliaže dingsta bloga enegetika...

Cbet

Cbet portretas
OMNIBET 7BET CBET OMNIBET CBET 7BET 7BET C BET OMNIBET 7BET OMNIBET CBET CBET OMNIBET 7BET OMNIBET 7BET CBET 7BET CBET OMNIBET 7BET CBET
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių