Pajūryje pamatytas vaizdas privertė aiktelėti: į paplūdimį – su ožiu

Karklės pliaže pamatytas vaizdelis iš koto išvertė miestiečius. Savaitgalį jie prie jūros išvydo porą su dviem augintiniais – šunimi ir ožiu.

Pliaže – naujos mados

„Negalėjau patikėti, juokiausi iki ašarų. Klaipėdiečiai – nepaprasti žmonės. Visos naujovės, inovacijos prasideda nuo pajūrio. Sovietiniais laikais klaipėdiečiai sakydavo, kad net džinsai Lietuvoje paplito nuo Klaipėdos. Vadinasi, ir naujos augintinių priežiūros mados pasklis nuo uostamiesčio. Labai teisingai – visi namų augintiniai turi teisę pamatyti jūrą. Net jei tai – ožys“, – kvatojo vaizdelį pajūryje užfiksavusi klaipėdietė.

Žmones nustebino tai, kad ožys šalia šeimininkų elgėsi labai klusniai. Jis smėliu žingsniavo it šuniukas.

„Man buvo šokas. Šiluma, pajūris ir ramiai smėliu bizenantis ožys. Nieko nėra smagiau“, – įspūdžiais dalijosi moteris.

 

 

Padovanojo draugas

Paaiškėjo, kad ožys turi vardą ir yra tikras vienos karkliškių šeimos narys.

„Ožys vardu Adomas. Kiekvienas gyvūnas gali būti naminis, tik priklauso nuo to, kaip auklėsi. Jo atsiradimas mūsų šeimoje turi atskirą istoriją. Mes jį gavome trijų mėnesių. Su drauge grįžęs po pasivaikščiojimo pamačiau ožiuką, pririštą prie medžio. Draugas padovanojo. Pirmą akimirką buvo kilęs klausimas – ar šašlykus kepsime, ar auginsime? Va ir auginame“, – juokėsi Adomo šeimininkas Klevas.

Ožiui Adomui Karklėje – ypatingos sąlygos. Šeimos augintinis vaikštinėja po privačią teritoriją. Vasarą ožys linksmina į pajūrį pailsėti atvykstančius poilsiautojus.

„Naudos iš jo mažai, daugiau rūpesčių. Gyvena laisvą gyvenimą. Žino, kur yra jo teritorija, už jos ribų net neišeina. Turi pusantro hektaro plotą. Ėdą žolę ir vargo nemato. Jis kaip žmogus. Charakterį turi. Jei kas nors jam už ragų ima, ginasi. Kartais vaikai jį glosto, ir jis leidžiasi. O nuo kitų bėga. Bet jis nieko neskriaudžia. Jei jam nepatinka, jis pasišalina ar ragus parodo“, – pasakojo Adomo šeimininkas.

Klusnesnis už šunį

Karklės gyventojai ožį augina antrus metus.

„Pliaže jis elgiasi geriau nei šuo. Eina labai klusniai. O sodyboje dirba reklamos vadybininku. Dar auginame greihaundų veislės šunį. Jis skirtas zuikių medžioklei“, – pasakojo pašnekovas.

Adomas – tikra pliažo pažiba. Dažniausiai savaitgaliais sutinkamas ožys tampa smalsuolių traukos objektu.

„Kartais jau net nepatinka. Atsisėdame kur nors toliau, tikėdamiesi pailsėti, būtinai kas nors ateis fotografuoti Adomą. Tiesa, dauguma žmonių jį priima linksmai, pamojuoja. Tik viena rusakalbė išreiškė nepasitenkinimą. Aš ožio net nerišu pavadėliu, jis eina iš paskos klusniau nei bet kas. Neseniai sutikta ponia dėl to ir pasipiktino. Teko parišti ožį pavadėliu“, – pasakojo karkliškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai, kad kitu nuomones nepaiso

.

. portretas
Rodė tą šeima su ožka per telika . Jokių problemų.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir? Kuo ožys už šunį blogesnis? Ar rasinę nelygybė pas mus? Aš va kiaulę galvoju laikytį ir patriarcho garbei Landzberg pavadinti...
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių