Nurašomų bibliotekos spaudinių aukciono startas – kitą savaitę

Jau kitą savaitę, gruodžio 5–10 d., Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos padaliniuose startuos nurašomų bibliotekos spaudinių aukcionas. Skaitytojai galės įsigyti knygų, kurių kaina svyruos nuo dešimties centų iki vieno euro.

Pasak šios bibliotekos metodininkės rinkodarai ir viešiesiems ryšiams Renatos Rudienės, toks aukcionas vyksta jau 20 metų, jo tikslas – ne finansinis, o vertybinis – suteikti knygai antrą gyvenimą.

"Bibliotekos pasenusius, nusidėvėjusius leidinius nurašo ir atiduoda perdirbti. Klaipėdos I. Kanto viešoji biblioteka, išskirtinai iš visų Lietuvos bibliotekų, suteikia paskutinį šansą skaitytojams už simbolinę kainą įsigyti knygą savo namų arba įstaigos bibliotekai", – sakė R. Rudienė.

Kadangi atnaujinant bibliotekos knygų fondus ima trūkti vietos leidiniams, jie susidėvi, sensta jų turinys, tenka juos nurašyti.

"Per metus gaunama per 8 tūkst. knygų, analogiškai tiek ir nurašoma (apie 8 tūkst. knygų ir dar apie 5 tūkst. periodinių leidinių) nusidėvėjusių fiziškai, bibliotekose nebenaudojamų, morališkai pasenusių, kadangi bibliotekų lentynose visos nebesutilptų", – pasakojo bibliotekos atstovė.

Anot jos, yra klaipėdiečių, kurie kasmet tradiciškai lankosi aukcione.

"Jau sulaukėme ne vieno pasiteiravimo, kada bus skelbiamas, o viena moteris sakė, kad net jos anūkas labai laukia", – kalbėjo R. Rudienė.

Nurašomų spaudinių aukcionas vyks visuose bibliotekos skyriuose, išskyrus Miško ir Melnragės padalinius.

"Bibliotekininkams labai reikia ryšio bei atviro dialogo su skaitytojais, o šis knygų aukcionas ir yra atvira ataskaita mūsų bendruomenei", – sakė bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Gautos lėšos bus grąžinamos į savivaldybės biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
labai jau jūs čia griežtai užlenkėt... įsivaizduokit, kur dėtų savo senas knygas, kurių jau niekas neskaitė 10 metų, mokyklos biblioteka? kas kada skaitys prtieš 20 metų išleistą vadovėlį, ar prieš 50 m kokioj nors totorijoj išleistą knygą apie sibiro miškus, apie bamo tiesimą ir pan? pavyzdžių galiu daugybę pateikti... ir nebūtinai mokyklos, bet ir viešosios b-kos neturi kur tokios makulatūros laikyt... o jūs, jei perkate knygas, ar visas jas laikote buto lentynos ištisus dešimtmečius ir paskui paliekate savo vaikams?

kiekviena biblioteka

kiekviena biblioteka  portretas
privalo turėti savo spaudinių saugyklą kurioje ir saugotų visas buvusias vartojime knygas. Bent po vieną egzempliorių iš išleisto tiražo. Vietoje to, neturime nieko, net uždarinėjame bibliotekas, ir išsigalvojame va tokius atrakcionus. (Įsivaizduokime bent trumpam kad pasaulyje, ar kad ir Lietuvoje visam laikui dingsta elektra..Ar kaip šiuo metu yra kariaujančioje Ukrainoje..Ko vertas bus elektroninis skaitymas ir kitos internetinės mandrybės - atsiskaitymai, pasirašymai, prisirašymai ar bendras žinių gavimas ir pan.?)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių