Nuotolinis politikų įvaizdis: rinkėjams pasirodė ir kitokia puse

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto politikai, posėdžiavę nuotoliniu būdu, rinkėjams pasirodė ir kitokia puse. Darbinis fonas ir netgi apranga, kurią tarybos nariai pasirinko posėdžiui, atskleidė, kuris yra preciziškas iki galo, kuris nori tik atkreipti į save dėmesį, o kuris jau pradėjo rinkimų kampaniją.

Praėjusios savaitės nuotolinis miesto tarybos posėdis parodė, kiek politikams svarbus jų įvaizdis tada, kai jie gali kiek laisviau rinktis aplinką, kurioje tenka dirbti.

Keli tarybos nariai darbui pasirinko savivaldybės posėdžių salę. Tokia galimybė jiems buvo numatyta.

Kai kurie nuotoliniu būdu posėdžiavo savo darbo kabinetuose (meras Vytautas Grubliauskas, pavaduotojas Arūnas Barbšys), kiti – savo biuruose, svetainėse, virtuvėse ar net miegamuosiuose.

Vienas jų fonu pasirinko kosminę nuotrauką, o tai posėdžio metu veikiausiai turėjo blaškyti politiko kolegų dėmesį, bet prajuokino rinkėjus, kurie tarybos narį tuoj praminė kosmonautu ar NASA darbuotoju.

Šmaikštauta, kad jam už nugaros betrūko tik krentančių meteorų.

O štai opozicijoje veikianti frakcija per visą posėdį vieningai demonstravo savo partijos logotipą, kuris leido visiems suprasti, kad rinkiminė kampanija jau prasidėjo.

Nepaisant to, rinkėjus trikdė pernelyg buitinis kai kurių politikų aprangos stilius ar apšepęs, kelias dienas neskustas veidas.

Klaipėdiečiai įsitikinę, kad miesto rinkti tarybos nariai, net ir dirbdami karantino sąlygomis nuotoliniu būdu, privalėtų laikytis etiketo, nes jie yra vieši asmenys, o tarybos posėdis transliuotas viešai ir buvo visiems prieinamas.

Tačiau politologas Lauras Bielinis politikams nebuvo toks griežtas.

Jo įsitikinimu, svarbiausia šiuo atveju ne įvaizdis, bet – sprendimai.

"Šiuo atveju svarbiausias kriterijus – efektingo ir greitai realizuojamo sprendimo priėmimas. O kokia forma tai bus daroma, ar stovint aukštyn kojom, ar gulint lovoje ir kramtant blynus, ne visai reikšminga. Fonas šiuo atveju irgi nesvarbus, svarbu, kad jie generuotų idėjas. Tad politikų aprangai ar fonui šiuo atveju jokių taisyklių nėra. Gyvenimas daug gudresnis už bet kokias taisykles. Jos ne visada atspindi realybę, akivaizdu, kad dabar reikalinga kūrybiška ir novatoriška sprendimų priėmimo technika", – įsitikinęs L.Bielinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galimai

Galimai portretas
Ne tik baseino lėšas tuos 4 mln. reikės grąžinti, susikomromitavo ir poniutės iš sveikatos biuro, ir nakvynės namų atvejis su klaustuku, o kur dar visos trinkelės, perdėliojamos iš vienos vietos į kitą, kur universitetėlių, darželių, mokyklų, daugiabučių renivacijos ir remontai bei kelių tiesimo bizniukas, visur išplauti valdiški pinigai stambiu mastu. Viską reikės grąžinti. Nurodymas buvo aiškus iš auditorių: nebekišt oinigų į švietimo įstaigų remontus, nebefinansuot plytų perdėliojimo ir daugkartinių remontų, nes nėra prasmės - vaikučiai virš 90 proc. pasiligoję, silpnučiai, jiems prieglaudų, sanatorijų, gydyklų reikia, dažnas į mokyklą tepajėgia atvykti kartą ar du per savaitę ne karantino metu, nes kalas narkotikus ar kur pardribęs girtas voliojas...o čia svarsto, persvarsto ir stumdo perstumdo tuos beveik 200 mln miesto biudžeto vis ta pačia kryptim: į švogerių, butelio draugų ir sugulovių kišenes.

Potereliai

Potereliai portretas
nebegelbes-dvaaras eina i chaosa ir virsta chalopu tarpuvarte....

Aš puteikinis

Aš puteikinis portretas
bet čia dar nekomentavau.Tai dabar pasakysiu. Taryba rek išvaikyti. Bet i jos vieta nėr ko statyt. Administracija pakiša Grėblaisukui bileka o tas pasirašo. Gauja pakiša bile ka tas vėl pasirašo.Nors ir mato kad aiški kliurka ar vagistė. +Laba tingi peštis. Dabar dulkes valo nuo Janušonio. Savas. Daug naudingas. Tikram jaunimui nieks neduoda kelio. Seniai uždeje savo išplerusias siknas aniems ant galvos sėdi metu metais dusindami. Pajudėt neleidžia. Idejas igivendint irgi. Žmones daugiau nerinkit šitu.Nors nėr ka i ju vieta statyt tai nors gadinkit biuletenius. Sudas i sviesta niekad nepavirs.Va dabar 'palojau:D:D:D. Gali sudvaldžiu sunie toliau rašinėt ka loju Bent bus nebereikalo.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių