Nuo senolės gins prokurorai

Po dienraščio publikacijos apie savo nevalyvu gyvenimo būdu kaimynus terorizuojančią senolę paaiškėjo, kad Klaipėdos miesto Socialinės paramos centras "jokių galių neturi" priversti moterį susitvarkyti, nes ji "psichiškai sveika". Kaimynai, gindamiesi nuo smarvės, viešąjį interesą prašo ginti prokurorų.

"Klaipėda" rašė ("Kaimynystė virto kančia", 2019 08 27) apie klaikią situaciją viename Baltijos prospekto daugiabutyje, kur savo namus senyva moteris pavertė ne tik sąvartynu, bet ir viešuoju tualetu.

Nuo smarvės dūstantiems kaimynams valdininkai teigė niekuo padėti negalintys ir pasiūlė kreiptis į teismą.

Antihigieninėmis sąlygomis gyvenanti senutė smarvės ir parazitų įkaitais pavertė visus aplinkinius gyventojus.

Maža to, po apsilankymo pas gydytojus senutė pripažinta "psichiškai sveika, nes ji tinkamai atsakė į visus klausimus, žino, kada gimusi, kokia šiandien diena".

Vis dėlto specialiojoje literatūroje besaikis šiukšlių kaupimas, prasta asmeninė higiena, purvas namuose ir priešinimasis bet kokiai pagalbai apibūdinamas Diogeno sindromu.

Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje (JK) atliekų kaupimas jau šešerius metus oficialiai pripažįstamas liga (angl. hoarding disorder).

Deja, maždaug pusei pacientų, turinčių Diogeno sindromą, nenustatoma psichiatrinė diagnozė.

JK tokiu atveju kreipiamasi į šeimos gydytoją, kuris sergantį žmogų nukreipia pas apylinkės psichikos sveikatos specialistus.

Lietuvoje tai nėra liga, nors nuo atliekų kaupimo ir nevalyvumo kenčia aplinkiniai gyventojai.

Ir socialinės tarnybos kažkodėl nekelia šios problemos aukščiausiu lygiu, o tuo turi rūpintis nelaimėlio kaimynai, kaip šiuo konkrečiu atveju.

"Visą informaciją pateikėme Klaipėdos apygardos prokuratūrai, kad būtų ginamas viešasis interesas, nes kitos išeities nematome", – kalbėjo Baltijos prospekto namo bendrijos pirmininkė Raminta Kontautaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
Ar kaimynai turi ta mesla kuopt? Ne kaimynu atsakomybe cia uz kiekvieno kaimyno gyvenimo salygas? Nu,atsiprasau,kodel zmones turi kest smarve ir ivairius parazitus. Kas pagalvoja apie ju gyvenimo kokybe.Tegul dirba atitinkamos institucijos. O tam psichiatrui gal tektu grizti atgal i Lsmu, jei diagnoze senoles neaiski?

kl

kl portretas
Prokurorai bandys padėti bėdoje atsidūrusiems gyventojams.Neduok Dieve tokios kaiminystės.Žmogus aiškiai neadekvatus,o pagalbos jokios.Dar atsiranda pusdurnių,kurie kaltina kaimynus,kad neįeina į butą ir nesutvarko.Vienintelė išeitis,nukreipti į gydymo įstaigą ir su antstolių pagalba išvalyti tą siaubą.stiprybės kaimynams ir prokurorams.Apie soc.rūpybą nekalbu,ten demagoginis atsirašinėjimas.

Nerasinekite nesamoniu

Nerasinekite nesamoniu portretas
Rasineja-kaimynai, kaimynai turetu iskuopti, o jeigu medikai pripazino, kad sveikatos problemu nera, tai ji kaimynams, isibrovusiems i buta pasakys kad dingo ....milijonas!, kaip tada, kurus atsakys?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių