Nuo sausio bus sujungiamos dvi pasieniečių rinktinės

  • Teksto dydis:

Nuo sausio 1 d. sujungiamos dvi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasienio rinktinės – Pagėgių ir Pakrančių apsaugos. Nauja rinktinė vadinsis Pagėgių.

Iki šiol daugiau kaip 250 km ilgio sienos ruožą su Rusijos Kaliningrado sritimi saugojusi ir devynias pavaldžias užkardas turėjusi VSAT Pagėgių pasienio rinktinė sujungiama su Pakrančių apsaugos pasienio rinktine.

Pastaroji, kurią sudaro keturios užkardos, yra atsakinga už Lietuvos teritorinių vandenų Baltijos jūroje bei Kuršių mariose apsaugą, vykdo pasienio tikrinimus Nidos kontrolės punkte bei Klaipėdos jūrų uoste, o taip pat kontroliuoja dalį sienos su Latvija ruožo.

Po struktūrinės pertvarkos minėtą ruožą saugos viena – Pagėgių – rinktinė, kurios vadavietė bus įsikūrusi ten pat, kur yra dabar, – Pagėgiuose. Bendras sujungtos VSAT pasienio rinktinės užkardų skaičius nesikeis, jų bus 13.

Nuo sausio 1 d. naujoje Pagėgių rinktinėje įkuriamas Pakrančių apsaugos skyrius, kuruosiantis valstybės sienos apsaugos teritorinėje jūroje ir Kuršių mariose klausimus.

Pagėgių pasienio rinktinės vadu nuo sausio 1 d. skiriamas pulkininkas Rimantas Timinskis. Vienu jo pavaduotojų tampa iki šiol Pakrančių apsaugos rinktinei vadovavęs pulkininkas Donatas Lengvinas.

2019 m. spalio 1 d. į vieną buvo sujungtos dvi sieną su Baltarusiją saugojusios Vilniaus bei Ignalinos pasienio rinktinės. Sujungta rinktinė dabar vadinasi Vilniaus.

Nuo 2020 m. pradžios VSAT struktūroje lieka trys rinktinės – Vilniaus ir Pagėgių bei sieną su Baltarusija sauganti Varėnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Autshaimeris

Autshaimeris portretas
Tarnauju Tėvynei , o gal Tėvynė tarnauja man man...

Nu-nu

Nu-nu portretas
Ogurciki da pomidorciki, ubili Kirova,da koridorcike Ubili Kirova,ubjut i Stalina Lis delo postsovietskoe. poslo by pravilno.......

Abc

Abc portretas
Tik del Audi atidariau straipsni
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių