Nuo rinkliavos Joninių šventėje atleisti visi, išskyrus aludarius

Joninių ir tarptautinio folkloro festivalio "Parbėg laivelis" "jomarkų" dalyviai šiemet vėl išvengs rinkliavos. Tam ketvirtadienį pritarė Klaipėdos miesto taryba. Skaičiuojama, kad dėl to savivaldybė neteks beveik 3 tūkst. eurų.

Tradicinė Joninių šventė Klaipėdoje vyks birželio 22 d., o dar po mėnesio, liepos 20–22 d., tarptautinio folkloro festivalis "Parbėg laivelis".

Į renginius tradiciškai įsilies ir šventinės mugės. Savo dirbinius jose pristatys amatininkai, tautodailininkai, liaudies meistrai, tautinio ir kultūrinio paveldo atstovai. "Jomarkuose" bus prekiaujama rankdarbiais, tautodailės ir dailės dirbiniais, kaimiškais maisto produktais.

Kaip įprasta, siekiant į tokias šventes pritraukti daugiau dalyvių ir lankytojų, mugių prekeiviai atleidžiami nuo mokesčio Klaipėdos savivaldybei. Išskyrus tuos, kurie prekiauja alkoholiniais gėrimais.

Šiemet Klaipėdos etnokultūros centras prašė suteikti lengvatą apie 270 prekybininkų ir paslaugų teikėjų, 100 prekiausiančių Joninių mugėje ir 170 – festivalyje "Parbėg laivelis".

Galimybė prekiauti masiniuose renginiuose, šventėse prekybininkams atsieina 7,2 euro už dieną. Mažesnės sumos prašoma iš amatininkų, tautodailininkų, dailininkų. Už leidimą jie turi mokėti 2,90 euro dienai.

Atleidus prekybininkus nuo vietinės rinkliavos, į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą nebus surinkta iki 2 844 eurų vietinės rinkliavos pajamų.

Paprastai tokia lengvata suteikiama ir Laivų parade, Jūros šventėje, Kaziuko mugėje, kalėdiniu laikotarpiu prekiaujantiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingai

teisingai portretas
tautos girdytojams 200procentų mokesčių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių