Nesusipratimas Klaipėdos gatvėse: greitį sumažino, o ženklus pamiršo?

Nuo lapkričio kai kuriose gatvėse sumažinus didžiausią leistiną greitį iki 50 km/val., dalis vairuotojų ir toliau spaudžia greičio pedalus. Kelio ženklai, žymėję 70 km/val. greitį, nuimti, o naujų nesiruošiama statyti.

Kyla neaiškumų

Klaipėdietė, retai važiuojanti Šiaurės prospektu, pastebėjo, kad vairuotojai iki šiol šia gatve spaudžia 70 km/val. greičiu.

"Mane lenkė absoliučiai visi automobiliai. Suprantama, žmonėms į atmintį įsirėžė čia anksčiau galiojęs 70 km/val greitis. Bet jis sumažintas iki 50 km/val. Tokią situaciją pastebėjau ir Mokyklos gatvėje. Važiuodama nuo Priestočio gatvės, pati ėmiau dairytis kelio ženklo ir jo neradau. Čia taip pat daugybę metų buvo leistinas didesnis greitis. Automobilius stebėdavo greičio matuoklis, tačiau dabar jo nėra. O vairuotojai dumia lyg išprotėję. Žmonės nežino, kokiu greičiu važiuoti", – pastebėjo vairuotoja.

Jau ženklų tai mes nedėliosime.

Sprendimą keliose uostamiesčio gatvėse mažinti leistino greičio ribą priėmė savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Be Mokyklos gatvės ir Šiaurės prospekto, greitis mažėjo ir P.Lideikio gatvėje, jis sumažintas ir Šilutės plento ruože ties sankryža su Smiltelės gatve.

Prievolė – 50 km/val.

Toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti saugų eismą. Tačiau komisijos rašte pažymėta, kad greitis mažinamas iki 2021 m. balandžio 1 d., tad kyla klausimas, ar, leistiną greitį keičiant laikinai, nereikėtų įrengti kelio ženklų, kad vairuotojams nekiltų painiavos?

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė emocingai sureagavo į klausimą apie 50 km/val. greičio ženklą.

"Jau ženklų tai mes nedėliosime. Mieste galioja 50 km/val. greitis, visi tai turi žinoti. Ženklai nereikalingi. O jei kas nežino, reikia, kad policija savo darbą padarytų. Ne, nereikia tų ženklų. Jei jų nėra, vairuotojas turi važiuoti 50 km/val. greičiu", – patikino V.Paukštė.

Jis aiškino, kad Šiaurės prospekte greitis sumažintas veikiausiai visiems laikams.

Nusuko: Šiaurės prospekte neliko nei 70 km/val. greičio ženklo, nei greičio matuoklio. Čia galioja 50 km/val. leistinas greitis. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Ten daug perėjų, planuojame dar vieną įrengti. Pradėjo veikti "Regitra". Kažkas pėsčiomis gatvę kerta, kažkas įsuka ar išsuka iš "Regitros" – nebus ten kitokio greičio", – reziumavo V.Paukštė.

O štai Mokyklos ir P.Lideikio gatvėse greitis ateityje gali keistis. Tačiau apie permainas turėtų informuoti nauji kelio ženklai.

Įžiebs per Kalėdas?

Moderni švieslentė jau iškilo P.Lideikio gatvėje. Žadėta, kad ji netrukus pradės veikti, tačiau dėl elektros darbų rangos sutartį teko pratęsti iki metų pabaigos.

"Vasarą veikiausiai paleisime didesnį greitį, tačiau žiemą šie ženklai gali jį keisti drastiškai. Priklausomai nuo oro ir kelio dangos sąlygų, greitis gali mažėti smarkiai. Dar neaišku, kaip pavyks sureguliuoti sistemas, bet šis ženklas tam ir skirtas. Kai oro sąlygos puikios, greitis didės, o jei bus spūsčių, jį teks mažinti. Žiemą, kai pašąla, P.Lideikio gatvėje būna labai daug avarijų", – paaiškino savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vidmantas Paliakas.

Naujos švieslentės vairuotojus informuos apie automobilių greitį ir jo viršijimą, oro temperatūros įtaką asfalto dangai. Taip pat bus informacijos apie vėjo greitį.

"Tikimės, kad švieslentes įžiebsime iki Kalėdų. Sutartis pratęsta iki gruodžio 31-osios", – sakė V.Paliakas.

Mokyklos gatvėje tokia švieslenčių informacinė sistema taip pat planuojama, tačiau projektiniai darbai prasidės tik kitais metais.

"Viskas priklausys, ar gausime lėšų. Kol kas tai tik planai, bet poreikius esame išreiškę", – aiškino V.Paliakas.

Kintamos informacijos kelio ženklas miestui kainuos 164 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jei taip jau tai, uždrauskit automobiliais važinėt - bus saugiausia,

R

R portretas
Laukia ilgas karantinas tai rekomenduoju visiems pavartyti taisykliu knygutes-bus naudinga

Čiaupas

Čiaupas portretas
Aš reikalauju visose gatvėse miesto ribose kas 50 metrų įrengti kalnelius, o už mano idėjos įgyvendinimą skirti išminčiui Paukštei dvi rentas iki gyvos galvos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių