Nerimą kelianti statistika Klaipėdoje: užkratas gerokai įsisiautėjo

Per savaitę naujų COVID-19 atvejų Klaipėdoje išaugo beveik trečdaliu. Nuo šios ligos uostamiesčio ligoninėse gydomų pacientų skaičius artėja prie 200. Daugiausia užkrato protrūkių fiksuojama ugdymo įstaigose.

Priešpaskutinėje vietoje

Vakarykštės dienos duomenimis, Klaipėdoje COVID-19 sirgo 2 235 žmonės.

Remiantis Statistikos departamentu, uostamiesčio savivaldybė užima priešpaskutinę vietą tarp 60 šalies savivaldybių pagal užsikrėtusiųjų skaičius per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų.

Dviejų pastarųjų savaičių sergančiųjų vidurkis 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje buvo 1 780, blogesnė situacija yra tik Joniškio rajone (1 946 sergantieji).

Vakar Klaipėdoje buvo fiksuoti 287 nauji COVID-19 atvejai, per savaitę naujų atvejų skaičius uostamiestyje išaugo 29 proc.

Iš viso Klaipėdos mieste nuo pandemijos pradžios COVID-19 sirgo 23 tūkst. klaipėdiečių, pasveiko 20,2 tūkst. Mirė 225 klaipėdiečiai, dar 532 mirtys susijusios su COVID-19.

Klaipėdoje iki vakar dienos buvo pasiskiepiję 53,6 proc. žmonių.

Protrūkiai – ugdymo įstaigose

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas patikslino, kad Klaipėdoje vakar buvo fiksuoti 52 COVID-19 protrūkiai, iš jų – asmens sveikatos priežiūros įstaigose – 7, ugdymo įstaigose – 30, globos namuose – vienas, likusieji – kitose įmonėse ir organizacijose.

Klaipėdos sveikatos biuro vadovės Jūratės Grubliauskienės teigimu, vakar dienos duomenimis, Klaipėdoje sirgo 57 mokytojai, 16 mokyklų darbuotojų – ne pedagogų, o mokinių – 266.

"Lyginant su praeita savaite, sergančiųjų vaikų mokyklose padidėjo 3 proc., pedagogų – 5 proc., o sergančiųjų kitų darbuotojų mokyklose sumažėjo 40 proc. Tuo pat metu ikimokyklinėse įstaigose prieš savaitę sirgo tik 8 vaikai, o šią savaitę jų skaičius išaugo iki 23, tai yra išaugo 65 proc., sergančių pedagogų padaugėjo 11 proc., o kitų sergančių darbuotojų sumažėjo 21 procentu", – vardijo J.Grubliauskienė.

Pasak Sveikatos biuro direktorės, greitųjų antigenų COVID-19 testų kasdien atliekama vis daugiau, todėl esą ir užsikrėtimų atvejų išaiškinama daugiau.

Vakar kas dvi dienas testuojamų klasių skaičius Klaipėdoje siekė 157 (iš 38 mokyklų).

386 Klaipėdos moksleiviai, nors turėjo teisę testuotis ir dalyvauti kontaktinėse pamokose, yra pasirinkę saviizoliaciją.

Ligoninėse situacija kaista

Šios savaitės pradžioje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) iš viso buvo gydomi 128 sergantys COVID-19 pacientai.

57 jų skiriama deguonies terapija, anot medikų, visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos.

19 pacientų gydoma Reanimacijos skyriuje, visiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

3 pacientams, sergantiems COVID-19, taikoma hemodializė.

Praeitą savaitę profilaktiškai ištirti 865 ligoninės darbuotojai dėl COVID-19, nustatyta 17 teigiamų atvejų.

13 medikų (1 gydytojas ir 12 slaugytojų) dėl COVID-19 infekuotumo laikinai nedirba.

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje šios savaitės pradžioje buvo gydomi 47 pacientai, sergantys COVID -19, dauguma jų yra nepasiskiepiję.

"21 pacientas – iki 65 metų, iš jų 14 pacientų nuo COVID-19 ligos nepasiskiepiję.

22 pacientai – 65 metų ir vyresni, 21 jų nuo COVID-19 ligos – nepasiskiepijęs. Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje gydomi 4 pacientai, kurie visi yra iki 65 metų amžiaus ir visi nepasiskiepiję", – rašoma ligoninės feisbuko puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skiepas STOP

Skiepas STOP portretas
Covid platina ir pasiskiepiję . Tai kas antras žmogus Lietuvoje. “Ačiū” už tai Seimui. Ruošiasi skiepyti eksperimentine vakcina nuo Covid 5-11 metų vaikus. odėl padaugėjo straipsnių apie “skiepų naudą” vaikams. O kad vaikas gali būti sulošintas, invalidas ir t.t. po Covid skiepo nekalba. T.y. nekalba apie skiepų žalą, apie tai žala nekompensuojama (kai ES kompensuojama iki 150 000 eurų pvz. mirties atvėju (jei įrodysite )).

Vaikai serga

Vaikai serga portretas
Didžiausi protrūkiai mokyklose! Masiškai serga ištisos klasęs! O vaikai parneša virusą į namus.Kodėl Klpd vis dar nėra nuotolinio mokymo? Kiek dar lauksit?!!

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Tad negi iki šiolei dar yra begemotų, bijančių skiepų? Atsikvošėkit, mieli žmonės - skiepykitės. Negi norite sulaukti karantino???
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių