Neįgalieji turės galimybę stebėti Jūros šventės koncertus nuo pakylos

  • Teksto dydis:

Ir šiemet per Jūros šventę Kruizinių laivų terminale, priešais didžiųjų koncertų sceną, bus sumontuota speciali pakyla neįgaliesiems. Judėjimo negalią turintiems asmenims skirta aikštelė bus ant paaukštinimo, žmonėms rateliuose užtikrinsiančio gerą matomumą, į ją ves patogus užvažiavimo pandusas.

Prie pakylos per liepos 26 ir 27 dienų koncertus budės savanoriai, pasiruošę patalkinti neįgaliesiems.  

Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ drauge su partneriu – kompanija ITCC – šį socialinę atskirtį mažinantį projektą įgyvendina jau antrus metus.

„Pirmųjų metų patirtis, leidusi šventės muzikine programa mėgautis ir dešimtims žmonių rateliuose, įkvepia tęsti šią praktiką. „Jūra tinka kiekvienam!” – toks šiemetinės Jūros šventės šūkis. Siekiame, kad ir šventė būtų kuo draugiškesnė ir joje jaukiai jaustųsi kiekvienas jos lankytojas“, – sakė organizatorių komanda, kviesdama negalios žmones išeiti iš namų ir drąsiau naudotis jiems skirta paslauga.

„Bendrystė ir pagarba vieni kitiems – tai vertybės, kurios yra neatsiejama mūsų įmonės dalis. Džiugu, kad šis Jūros šventės projektas įprasmina kasdienį mūsų darbą, o pastolių konstrukcijos kūrybiškai išpildo dar vieną poreikį. ITCC iniciatyvos bendruomenėje gyvuos dar daug metų, nes mes tikime, kad tik kartu kuriame bendrą sėkmę. Ši filosofija užkoduota ir mūsų šūkyje „Together we build success“, –  teigė ITCC direktorius Modestas Siliūnas.

Liepos 26-ąją, po Didžiosios Jūros šventės eisenos Kruizinių laivų terminale vyksianti šventės atidarymo ceremonija taip pat laužys socialinės atskirties ribas – Klaipėdos apskrities gestų kalbos centro vertėjai visas pasveikinimo kalbas vers į gestų kalbą.

Beje, visose žmonių susibūrimo vietose, kur bus išstatyti mobilieji lauko tualetai, negalios žmonės ras ir jiems pritaikytus įrenginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Manau kad turėtu ten būti ne tik žmonės rateliuose. Pvz. Sergantys išsetine skleroze - žmonės su sutrikusia pusiausvyra, paeinantys tik kelis šimtus metrų be poilsio, tikiuosi organizatoriai atsižvelgs į pastabas.

Įspūdis

Įspūdis portretas
kad kuo toliau tuo daugiau visuomenė dirbs tik neįgaliesiems ir jų aptarnavimui.

Liberalas

Liberalas portretas
iš pagarbos uzleiskite VIP tribunas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių