Naujųjų išvakarėse Klaipėdoje užges ne visos eglutės

Šįvakar, Naujųjų išvakarėse, visi papuošimai ir eglutės girliandos užges tik Teatro ir Atgimimo aikštėse bei šalia prekybos centro "Akropolis". Privačia ar verslo iniciatyva įžiebti šventiniai atributai mieste išjungti nebus. Tikimasi klaipėdiečių sąmoningumo ir viliamasi, kad naujametę naktį žmonės nesibūriuos.

Klaipėdoje Naujųjų išvakarėse bus visiškai apribota galimybė patekti į Teatro aikštę tiek pėstiesiems, tiek automobiliams.

Teatro aikštė bus uždaryta nuo šiandienos 17 val. iki sausio 1 d. 8 val. Taip siekiama sumažinti į pagrindinę aikštę užsukančiųjų skaičių.

Šventinė eglutė bus išjungta ir prie prekybos centro "Akropolis". Pasak bendrovės atstovų, čia eglutė paprastai išjungiama kasnakt, taip bus ir naujametę naktį.

Tačiau mieste verslo ar privačia iniciatyva yra įžiebta ir daugiau eglių, kurios neaišku, ar bus išjungtos. Nežinia, ar naujametę naktį jos netaps traukos centru švenčiantiesiems.

"Atskiro kreipimosi į privatininkus, kad jie solidarizuotųsi, nebuvo. Jie yra privatininkai ir patys turi priimti sprendimą. Mes nežinome, ar jie išjungs savo puoštas eglutes. Tikimės, kad ir seniūnaičiai, ir verslininkai, kurie pastatė egles, laikysis visų šių reikalavimų", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos iniciatyva Melnragėje šiemet pastatyta ir įžiebta eglutė, kuria gali džiaugtis ne tik vietos gyventojai, bet ir atvykstantieji prie jūros.

Ši eglutė Naujųjų naktį išjungta nebus.

"Manau, neturėtų būti jokių problemų, jei mes paliksime ją įjungtą. Nėra kur žmonėms būriuotis šalia eglės, o aplinkui juk – gatvė. Ar mes išjungsime, ar paliksime šviesti tą eglutę, nemanau, kad sustabdysime žmones. Todėl eglutės neišjungsime, paliksime žmonėms grožėtis, bent tiek suteiksime jiems vilties, optimizmo. Nebent kažkas mums lieptų ją išjungti", – kalbėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Beje, Naujųjų metų naktį bus ribojamas žmonių patekimas ne tik į Atgimimo ir Teatro aikštes, bet ir uždaryta įvaža į automobilių aikštelę prie šiaurinio molo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Teatro aikštėje išjungus ta, celofanu aptrauktą trikampį arba neskoningai papuoštą egle labai daug neprarasime. Dudoriaus globojamos chebros su savo renginiais stipriai tuština Klaipėdos savivaldybės kasą:(

Kovidėdų Skiepelis

Kovidėdų Skiepelis portretas
Bet jūs matot, patį Bunkų kovidas pačiupo. Ajajai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių