Naujosios perkėlos laukia pokyčiai

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Smiltynės perkėla“ keičia savo veidą: netrukus prasidės krantinių rekonstrukcija Naujojoje perkėloje ir jau planuojamos naujojo terminalo statybos. Šie darbai gerokai pagerins klientų perkėlimą ir aptarnavimą.

Prasidės krantinių rekonstrukcija

Lapkričio mėnesį Nemuno g. 8, Naujojoje perkėloje prasidės keturių Klaipėdos valstybinio jūrų uosto krantinių (Nr. 76, 79, 153 ir 156) rekonstravimo statybos darbai. Po rekonstrukcijos tilteliai bus platesni ir ilgesni, modernūs ir patogiai valdomi, tad vairuotojai į keltą galės įvažiuoti saugiai ir patogiai net nepalankiomis oro sąlygomis.

Rekonstrukcijos darbai vyks etapais ir truks apie dvejus metus. Vasaros sezono metu, kai klientų srautai būna didžiausi, siekiant sukelti kuo mažiau nepatogumų, statybos darbai bus minimalūs.

Šiems darbams iš viso skirta 4,8 mln. eurų: 2 mln. eurų investuos AB „Smiltynės perkėla“ ir 2,8 mln. eurų – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Planuoja terminalo statybą

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ planuose – Naujosios perkėlos keleivių stoties statybos, kurioms jau išduotas leidimas statyti. Trijų aukštų ir dviejų korpusų moderniame pastate įsikurs administracija, keleivių stotis, keltų aptarnavimas.

Pasak „Smiltynės perkėlos“ vadovo Mindaugo Čiako, techninis projektas su leidimu statybai jau gautas, dar apie pusmetį gali užtrukti rangovo parinkimo konkursas. Tad naujasis pastatas duris greičiausiai atvers po dviejų metų.

Dabartinis Naujosios perkėlos pastatas statytas dar 1982-aisiais. Jis gerokai pasenęs ir neatitinka šiandienos poreikių.

„Esamas pastatas yra avarinės būklės, tad labai džiaugiamės, kad naujas pastatas bus modernus, patogus bei naudingas klientams ir darbuotojams“, – sakė bendrovės vadovas.

Iš terasos – nuostabūs vaizdai

Terminale įsikurtų ne tik įmonės administracija, laivų remonto dirbtuvės, bet ir bus įrengtos modernios klientų laukimo salės, bilietų kasos, kavinė su terasa į Kuršių nerijos kraštovaizdį bei biurai. Pastato ir teritorijos sutvarkymui planuojama skirti iki 14 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
14m tikrai geriau būtų investuota į tiltą, būtų bent kaip pradinis įnašas.

valerijonas klaipeda

valerijonas klaipeda portretas
pinigu maries.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių