Naujoji uostamiesčio mokykla bus atverta galbūt kitąmet

Įsižiebė viltis, kad kitąmet rugsėjo 1-ąją Senvagės gatvėje duris atvers naujoji uostamiesčio mokykla. Nors to dar negalima tvirtinti šimtu procentų, Klaipėdos savivaldybės atstovai ir darbų rangovai teigė, kad bent teorinė galimybė tikrai yra.

Minėtoje gatvėje mokykla statoma nuo 2019 m. Tačiau dėl tam tikrų nesklandumų darbai užsitęsė iki šiol.

Apie tai, kiek darbų bus spėta nuveikti dar šiemet ir kokios perspektyvos laukia kitąmet, su darbų rangovu kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak jo, tam tikri statybų rezultatai bus matomi jau netrukus.

Labai tikiuosi, kad terminų bus laikomasi ir tai, kas pažadėta, bus padaryta.

"Buvome pakvietę rangovo vadovus, administracijos vadovus, techninės priežiūros specialistus. Bendrai sutarėme, kad tikimybė, jog rugsėjo 1-ąją mokykla duris atvertų tiems, kurie jos laukia labiausiai ir kam labiausiai reikia, tai yra moksleiviams, tikrai yra. Buvo daug sąlygų, kurias mes aptarėme su rangovo vadovu. Statybos aikštelėje išklausėme apie darbų eigą ir rezultatą, kurį bus pasiekę šiomis dienomis. Išgirdome, kad mokykla paruošta šildymui, vadinasi, šią žiemą darbai vyks gana intensyviai ir aktyviai, o tai – gera žinia", – kalbėjo meras.

Vienas didesnių iššūkių – projekto koregavimo procesas.

"Kalba yra apie, deja, bet vis nesibaigiantį to projekto koregavimo procesą, panašu, kad šis išties nėra baigtinis. Yra smulkmenų ir derintinų pozicijų, laikmečio diktuojamų iššūkių, kuriuos teks suvaldyti", – neslėpė V.Grubliauskas.

Susitikimo metu buvo pažadėta, kad iki gruodžio 1-osios visos angos, taip pat ir langai, bus užsandarinti. Po to turėtų prasidėti ir fasado šiltinimo iš išorės darbai.

"Labai tikiuosi, kad terminų bus laikomasi ir tai, kas pažadėta, bus padaryta", – vylėsi miesto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos vaikai palauks,reika jiems spresti

h u inia

h u inia portretas
svarbu ukrainiečiams atidarėm greituoju būdu o tie lietuvių vaikai tai kuo mažiau turės žinių ir proto tuo geriau vergvaldžiui dirbs
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių