Naujajame Klaipėdos turguje – rudeninė mugė

Klaipėdos naujoji turgavietė šeštadienį – ypatingai judri. Čia antrą dieną vyksta mugė „Rudenojai“. Be daugybės čia nuolat dirbančių prekeivių, šią dieną savo gaminius parduoda bemaž 100 mugės dalyvių.

Rudeninės mugės Naujajame turguje laukė ne tik klaipėdiečiai, bet ir tolimiausiuose Lietuvos kampeliuose ir net Latvijoje ypatingus gaminius gaminantys verslininkai.

Turgavietės administracija surengė ketvirtąją tokią mugę, kuri suteikia galimybę įsigyti mūsų mieste rečiau matomų prekių.

Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas džiaugiasi, kad rudens mugės laukia ir pirkėjai, ir prekeiviai.

„Derliaus šventę visada stengiamės daryti spalio pradžioje, kai ūkininkai jau būna nuėmę visą derlių ir yra pasiruošę parduoti savo produktus bei gaminius. Džiaugiamės, kad pas mus veržiasi atvykti visos Lietuvos verslininkai. Mūsų muge domisi ir latviai, jų kasmet vis daugėja. Šiemet kaimynai atvežė labai skanių sūrių, vilnos, duonos ir pyragų gaminių, saldainių, arbatų ir įvairių pačių pagamintų tepalų bei odos priežiūros priemonių. Pas mus atvykstantys prekeiviai yra pastebėję, kad klaipėdiečiai labai mėgsta ir noriai perka įvairiausius mėsos gaminius“, – pasakojo V.Karmanovas.

Mugė džiugina prekeivius ne tik prekių įvairove, bet ir galimybe derėtis, paragauti, pakalbinti gamintojus, teiraujantis apie gamino sudėtį, pagaminimo būdą.

Čia gausu vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukų.

Daug prekeivių parduoda papuošalus, pirties reikmenis, buities rakandus, molinius indus. Tai leidžia apdairesniems pirkėjams įsigyti dovanų, kurias galės padovanoti artimiesiems Kalėdų proga. Beje, šiame uostamiesčio turguje veiks ir kalėdinė mugė.

Daugelis prekeivių pabrėžė, kad rekonstruotas Naujasis Klaipėdos turgus tapo ne tik švariu, bet ir labai patogiu tiek pirkėjams, tiek verslininkams.

Turgavietė nuo prekybos centrų skiriasi ypatinga nuotaika, čia žmonės mėgsta paplepėti, pajuokauti, dalintis patirtimi. Turgavietės pakraštyje yra įrengta vaikų žaidimo aikštelė.

Dabar Naujajame turguje veikia trys kavinės, kur galima nebrangiai ir skaniai pavalgyti. Tad turgus tampa ne tik prekybos, bet ir pramogų bei poilsio vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip , kur muzikantai?

Taip , kur muzikantai? portretas
Taip, kur tas jaunas vaikinas, kartais dziuginantis puciamuoju instrumentu, kazkodel nesimate, o siaip, kur muzikantai, muzikos mokyklu pilna,o ir pasirodyti publikai sansas....

Muzikos

Muzikos  portretas
trūko

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kokia čia mugė,spekuliantai vis tie patys ir nieko naujo,siaubas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių