Mokyklų direktoriai nori didesnių algų

Uostamiesčio mokyklų direktoriai pageidautų didesnių algų. Klaipėdos savivaldybę pasiekė Švietimo įstaigų vadovų profsąjungos siūlymas keisti mokyklų direktorių atlyginimų paskaičiavimus.

Nuo šių metų rugsėjo Vyriausybės sprendimu įsigalioja įstatymo pakeitimai dėl mokyklų vadovų pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientų.

Nelaukdama naujų mokslo metų pradžios, Švietimo įstaigų vadovų profsąjunga siūlo keisti mokyklų direktorių apmokėjimo aprašą.

"Motyvuojama, kad direktorių krūvis didėja, darbo apimtys auga. Direktoriai norėtų, kad tai atsispindėtų jų atlyginimų pastoviojoje dalyje. Kai kurie pateikti siūlymai yra racionalūs, dėl kai kurių – abejojame", – teigė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Švietimo įstaigos vadovo algos pastoviosios dalies koeficiento dydis esą turėtų būti nustatomas ne mažesnis nei Darbo apmokėjimo įstatymo nustatytų koeficientų ribų vidurkis.

Tai turėtų būti padaryta savivaldybės mero potvarkiu.

"Dar prašoma sudaryti galimybes visiems švietimo įstaigų vadovams algos pastoviosios dalies koeficientą kasmet didinti 15 proc. Profsąjungos rašte teigiama, kad į tą didinimą turėtų būti atsižvelgta, priklausomai nuo mokinių skaičiaus mokykloje, taip pat į tai, ar toje švietimo įstaigoje yra organizuojamas priešmokyklinis ugdymas", – patikslino A.Cesiulis.

Kitaip tariant, mokyklų vadovai pageidautų didesnių algų. Profsąjunga mano, kad šie koeficientai turi būti vidutiniai visiems – tiek mokytojams, tiek vadovams.

Dienraščio duomenimis, savivaldybė sulaukė ir šūsnies direktorių prašymų, kad jiems, be vadovavimo mokyklai, dar būtų leista dirbti penktadaliu ar ketvirčiu tam tikrų disciplinų mokytojų etatu.

Savivaldybės atstovų įsitikinimu, tai turėtų būti tik išimtis, o ne tvarka, net ir tuo atveju, jei tų specialistų mokykloje nėra.

"Įstatymas to nedraudžia, bet tai turėtų būti išimtis, o ne taisyklė", – mano A.Cesiulis.

Profesinės sąjungos rašte Klaipėdos savivaldybei teigiama, kad papildomų pinigų direktorių algų didinimui neprireiks, esą lėšas galima sukaupti ir iš mokyklai skirtų pinigų.

Šiuos siūlymus dar turi įvertinti savivaldybės finansininkai ir teisininkai.

Klaipėdoje yra 26 bendrojo lavinimo mokyklos.

Šiuo metu mažiausia Klaipėdos mokyklos direktoriaus alga siekia 950 eurų, didžiausia – 2,2 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ši ps

Ši ps portretas
įsikūrė, kad galėtų kovoti su mokytojų ps.

Įdomu

Įdomu portretas
Ne algų nori, o atlyginimų

Robertas

Robertas portretas
Mažiau verkšlenti, jeigu tiek sunku mokytojais dirbti eikite direktoriauti, o neskaičiuokite, kiek kas uždirba. Kiekvienas pasirenka savo kelią. O vadovas visada turi uždirbti daugiau jo ir atsakomybė kitokia, nei mokytojo.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių