Mokyklos ąžuoliuką papuošė margučiais

Prieš pat Velykas Klaipėdos "Vyturio" progimnazijos kieme augantis ąžuoliukas papuoštas šventiniais margučiais. Kelis šimtus velykinių kiaušinių ant medžio kabino ne tik mokyklos, bet ir šio rajono bendruomenės atstovai.

Klaipėdos "Vyturio" progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vaida Vaitilavičienė pasakojo, kad ąžuoliukas mokyklos kieme pasodintas prieš 35 metus, pastačius mokyklą.

O papuošti jį velykiniais margučiais sumanyta pirmą kartą. Taip buvo siekta suburti mokyklos bendruomenę.

"Mokiniai, susipažinę su kiaušinių marginimo technikomis, ornamentais ir simboliais, padėdami tėvelių, dekoravo ir kabino margučius. Džiaugiamės, kad reiškiant palaikymą Ukrainai ir bendrai visų šalių vertybei – laisvei, ąžuoliuką puošia ir margučiai, dekoruoti Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvomis", – kalbėjo V.Vaitilavičienė.

Šventėje dalyvavo ir aplinkinių lopšelių-darželių "Aitvarėlio", "Ąžuoliuko", "Vyturėlio", "Berželio" bei Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro vaikai.

"Tikimės, kad progimnazijos bendruomenės sukurta Velykinė akcija taps kasmetinė viso rajono bendruomenės tradicija. Papuoštu "Vyturio" ąžuoliuku bus galima pasidžiaugti iki Atvelykio", – teigė V.Vaitilavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių