Modernūs interjero audiniai – ne tik puošia, bet ir taupo bei apsaugo

  • Teksto dydis:

Žiemos viduryje Frankfurte įvykusioje tarptautinėje tekstilės ir interjero parodoje HEIMTEXTIL 2023, kaip ir kiekvienais metais, žymiausi pasaulio gamintojai pristatė naujausias audinių mados tendencijas. Gausybėje parodos ekspozicijų buvo galima pamatyti užuolaidų audinių, dekoratyvių bei automatizuotų karnizų, įvairiausių interjero tekstilės aksesuarų, baldinių audinių, pamušalų, išmaniosios tekstilės, staltiesių ir patalynės audinių. Šviežiausiomis naujienomis parodoje domėjosi ir įmonės AUDRINETA dizainerių komanda, kiekvienais metais papildanti asortimentą naujomis žymiausių pasaulio gamintojų audinių kolekcijomis. Šie metai – ne išimtis.

Parodoje pristatytos tekstilės tendencijos atliepia ne tik techninius poreikius, bet ir globalias bei ekonomines problemas – klimato kaitą ir šilumos energijos tausojimą. Pasitelkę modernias technologijas, gamintojai pristatė audinius, kurie į patalpų vidų nepraleidžia saulės kaitros, tad taupoma patalpų vėsinimui. Tai reikšminga naujovė ne tik pietų šalių, bet ir Lietuvos gyventojams, kurių namų ar biuro langai visą dieną yra veikiami saulės. Kita svarbi naujiena – atsižvelgdami į visoje Europoje nerimo bangą sukėlusią elektros energijos krizę, gamintojai pristatė šilumą patalpų viduje sulaikančius audinius, tad sunaudojama mažiau energijos ir lėšų patalpų šildymui.

Kita žymi tendencija – siekis atskleisti audinio autentiškumą ir natūralų jo netobulumą. Vis populiaresnė tampa nebalinta ir nedažyta tekstilė su nerafinuotais, neapdorotais ir tekstūruotais paviršiais. Audinių tendencijose karaliauja linas, kurį galima rasti ir AUDRINETA naujienų gausoje. Įvairios tekstūros ir spalvų, tankaus arba reto pynimo lininio audinio užuolaidos papuoš bet kokio stiliaus namus ar biurą. Ieškantiems originalių sprendimų langų uždengimams dizaineriai rekomenduoja rinktis šviesai pralaidžias ir privatumą saugančias tarpinio audinio užuolaidas. Novatoriams siūloma pasižvalgyti į šių metų tendencijose besipuikuojančius audinius su įaustu metallic siūlu.

Kalbant apie interjero tekstilės spalvas, verta paminėti 2023 metų madingiausią rausvai raudoną „Viva Magenta“ atspalvį, tačiau ne mažiau populiarios spalvos, vyravusios HEIMTEXTIL 2023 parodoje, buvo vario, karališka mėlyna ir vandens žalsvumo. Šias ir daugybę kitų spalvų  klientai gali rasti AUDRINETA atstovaujamų gamintojų audiniuose. Jau daugiau nei 20 metų interjero tekstilės srityje dirbantys įmonės dizaineriai atrinko ne tik išskirtine išvaizda, bet ir funkcionalumu pasižyminčius akustinius, antibakterinius, nedegius audinius. Tarp AUDRINETA naujienų galima rasti į madą sparčiai grįžtantį, ypač minkštą organzinį kaproną, tinkantį bet kokio stiliaus namuose ar biure, taip pat puošnųjį aksominį šanilį, įvairių spalvų ir tekstūrų naktinius audinius, kurie tinka ne tik užuolaidoms, bet ir staltiesėms, pagalvėlėms, lovatiesėms ar net baldams.

AUDRINETA salonuose klientų laukia profesionalūs dizaineriai, kurie išsamiai konsultuoja ir padeda pasirinkti tinkamiausią tekstilę namų ar verslo aplinkai. O kad rinktis būtų dar patogiau, klientams AUDRINETA siūlo užsiregistruoti nemokamai dizainerės konsultacijai salone! Tereikia atsinešti keletą nuotraukų, kuriose matosi norima atnaujinti namų erdvė, dizainerės pateiks geriausius sprendimus ir padės išsirinkti tinkamiausius audinius užuolaidoms, romanetėms ar baldams. Sutikite pavasarį atsinaujinę!

Klaipėdos salono adresas:

LIEPŲ G. 22, KLAIPĖDA,

LT-92113, LIETUVA

MOB. +370 633 11 685 , +370 645 39 040

EL. PAŠTAS: KLAIPEDA@AUDRINETA.LT


Šiame straipsnyje: Audrinetaaudiniaiinterjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių