Atleidžiamas kyšius ėmęs Aplinkos apsaugos departamento pareigūnas A. Kairys

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika trečiadienį pranešė, kad iš Aplinkos apsaugos departamento atleidžiamas Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus vedėjas Andrius Kairys.

„Džiugu, kad nuo kitos savaitės nebedirbs sistemoje vienas iš žmonių, kuris įtariamas ir „MG Baltic“ byloje, vadovavo ir  Klaipėdos aplinkos apsaugos departamentui, tai sistema truputį keičiasi“, – teigė ministras.

BNS patikslina, kad A. Kairys „MG Baltic“ įtariamos korupcijos byloje nėra įtariamasis.

„Visi aplinkosaugininkai ateityje turi būti nepriekaištingos reputacijos. Tie faktai ir aplinkybės, kurios buvo įrodytos ir nustatytos tikrai neleidžia tokiems asmenims dirbti sistemoje“, – sakė jis.

Jis pats prisipažino ėmęs kyšius. Jis prisipažino tikrinant poligrafu.

A. Kairys iki praėjusių metų spalio pabaigos buvo Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas. Tačiau dėl ryšių su verslo koncernu „MG Baltic“ A. Kairys pernai negavo leidimo dirbti su slapta informacija ir buvo pažemintas pareigose.

Kaip yra skelbęs portalas delfi.lt, A. Kairiui leidimas nesuteiktas Valstybės saugumo departamentui (VSD) pateikus informaciją apie tarnautojo nuslėptus susitikimus ir gautas dovanas iš koncerno „MG Baltic“ ir kitų verslininkų.

VSD duomenimis, A. Kairys mažiausiai 7 – 10 kartų buvo susitikęs su koncerno atstovu, kai teisme nagrinėta byla dėl „MG Baltic“ priklausančios Šilutės etanolio gamybos įmonės „Biofuture“. Ši įmonė kaltinta užteršusi Šyšos upę.

Pasak K. Mažeikos, A. Kairys prisipažino ėmęs kyšius.

(M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.)

„Jis pats prisipažino ėmęs kyšius. Jis prisipažino tikrinant poligrafu. Mes paprašėme, kad jis gautų teisę dirbti su slapta informacija, tada STT pateikė pažymą, kad jis nepatikimas. Tada buvo prijungtas poligrafas ir nustatyta, kad jis ėmė kyšius ir taip toliau. Ir gavo kyšius, ir ėmė kyšius“, – tvirtino K. Mažeika.

„Tas sprendimas jį pažeminti pareigose ar kažkokiu žemesniu vadovu paskirti manęs netenkina ir šiandien pasakiau, arba apsispręskim, arba mes apsivalom, arba kelsim vadovo atsakomybės klausimą“, – pridūrė jis.

Prieš kelias dienas ministras buvo pareiškęs, kad AAD vadovas V. Laukys nevaldo situacijos departamente.

Taip jis kalbėjo po to, kai prokuratūra praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl netinkamo pareigų atlikimo dviem Kauno aplinkosaugininkėms Aušrai Bružienei ir Aušrai Kričenienei.

Jos įtariamos Alytaus padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ byloje, kur tiriamos pernykščio gaisro šioje įmonėje aplinkybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rotacija

Rotacija portretas
Dar vienas kandidatas išsiųsti į Europarlamentą, tai kur jį dabar dėti, pagal nusistovėjusią praktiką surasti kitą šiltą vietelę.

klp

klp portretas
dabar uz kysius tik atledzia nuo pareigu??? tai laikas gal keisti konstitucija, baudziamaji kodeksa???

Anonimas

Anonimas portretas
Pakentėkit mėnesiuką ir pamatysit, kokiose pareigose peniukšlis vėl sėdės :)
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių