Mindaugo karūnavimo dieną virš Jono kalnelio kils vėliava

Mindaugo karūnavimo dieną klaipėdiečiai galės švęsti klausydami muzikos. Koncertai bus nemokami, tačiau į juos teks registruotis iš anksto. Tikimasi, kad tebegaliojantys pandemijos ribojimai šventinės nuotaikos nesugadins.

„Tikrai dalyvausiu iškeliant vėliavą ir giedant tautinę giesmę. Nežinau, kokie bus reikalavimai, gal teks giedoti su kauke. Bet tikrai būsiu ir kviečiu dalyvauti visus“, – ragino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Vakar jam buvo pristatyti planuojami Liepos 6-osios renginiai.

Pagrindinė naujovė – Mindaugo karūnavimo dieną šiemet suplazdės klaipėdiečiams neįprastoje vietoje – virš Jono kalnelio salos.

Idėją organizatoriams pakišo būtent pandemijos ribojimai.

„Sekėme visus besikeičiančius reikalavimus: tai riboti įėjimą, tai registruoti dalyvius, tai žiūrovus. Jono kalnelio sala yra labai strategiškai patogi vieta. Šiuo metu ji gražiai sutvarkyta. Ir labai patogu sureguliuoti srautus. Norime išbandyti šią naują erdvę“, – paaiškino Žvejų rūmų kultūrinių renginių organizatorė Kristina Jakštė.

Klaipėdos meras pripažino, kad organizuoti renginius tebesitęsiančios pandemijos laikotarpiu išties yra sudėtinga.

„Vis dėlto manau, kad Liepos 6-osios kontekste dabar prasidedantys atlaisvinimai neturėtų sukelti didelių problemų. Dienos metu vyksiantys renginiai nesutraukia tūkstančių žmonių. Skaičiai suvaldomi. Bet kalbant apie vakarinius koncertus, be abejo, tai yra tam tikras iššūkis. Ribojimų sumažinimai tikrai nepalengvina situacijos organizatoriams. Anaiptol, atsiranda dar daugiau vingrybių skaičiuojant, tikrinant ar fiksuojant“, – teigė Klaipėdos meras.

Nepaisant ribojimų, Liepos 6-ąją klaipėdiečiai turės platų koncertų pasirinkimą – nuo klasikinės iki populiariosios ar roko muzikos.

Vasaros estradoje ir ant Jono kalnelio bus galima paklausyti grupių „Biplan“, „The Roop“, choro „Cantare“ taip pat Karinių jūrų pajėgų orkestro.

Renginiai nemokami, tačiau teks registruotis iš anksto ir pašokti veikiausiai nepavyks.

„Išlieka pandemijos ribojimai. Kadangi dar likęs reikalavimas žmonėms sėdėti, pasirinktos atitinkamos vietos. Jono kalnelio sala turi amfiteatrą, Vasaros estrada turi suolus. Bandėme prisitaikyti ir prie šventės ypatumų, ir prie karantino reikalavimų“, – teigė K.Jakštė.

Galimybių paso tikriausiai nereikės, tad į renginius galės patekti visi, nepriklausomai nuo to, kada ir ar apskritai skiepijosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chyy

Chyy portretas
Nigertauno teritorija pasipuoš?:D)

Anonimas

Anonimas portretas
Kelkit,gal paskuti karta kelat,ateis laikas kad kiti kels kitokius veliavas,miegokit ir toliau,

Tuo tarpu

Tuo tarpu portretas
Vaikai liūdni juodame fontane ... Bus motinu prakeiksmai degs kazkas pragare ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių