„Mikriukų“ vairuotojai savivaliauja?

Keleivius pykdo gudraujantys mikroautobusų vairuotojai. Pastarąjį kartą jaunos klaipėdietės J. kantrybės taurę perpildė kelionė 6-ojo maršruto "mikriuku", kai sumokėjus pinigus jai buvo išduotas dviejų dienų senumo bilietas.

Vietoj pirmadienio – šeštadienis

Neseniai prie miesto rotušės streikavusiems ir veiklą atnaujinusiems mikroautobusų vairuotojams – keleivių strėlės.

Žmonės pyksta, kad ne visi vairuotojai yra linkę išduoti bilietus arba šie būna negaliojantys.

Vienas tokių atvejų nutiko šią savaitę. Tik po kiek laiko klaipėdietė J. susizgribo, kad kelionės metu gavo seną kvitą.

Nors mikroautobusu ji važiavo lapkričio 13 d. 9.25 val., ant bilietėlio buvo nurodytas visai kitas laikas – lapkričio 11 d. 10.24 val.

Klaipėdietė širdo, nes patikrinus kontrolieriams jai būtų tekęs nemalonumas aiškintis, kodėl turimas bilietas negalioja.

"Tai – pasityčiojimas"

Esą civilizuotoje šalyje tokie dalykai neturėtų būti toleruojami.

Nesuprantu, kaip tokie vežėjai iš viso gauna leidimą aptarnauti žmones.

"Nesuprantu, kaip tokie vežėjai iš viso gauna leidimą aptarnauti žmones. Visų pirma, mikroautobuse neįmanoma atsisėsti, sėdynės tokios siauros, kad ir 50 kg sveriantis žmogus ant jų sunkiai tilptų, kojų irgi nėra kur dėti. Tai – pasityčiojimas iš keleivių", – dėstė pašnekovė.

Nepatenkinta aptarnavimu keleivė žvilgtelėjo, kokios įmonės "mikriuku" važiavo.

"Nustebau. Susigrūdau į kišenę ir net nepastebėjau, kad vairuotojas išdavė lapkričio 11 d. bilietą. Gaila, kad neatkreipiau dėmesio į autobuso numerius. Atsimenu tik tiek, kad baltos spalvos ir, kad įsėdau Mogiliovo mikrorajone", – aiškino J.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas teigė, kad, nustačius, jog keleiviai vežami be bilietų, vairuotojai baudžiami pagal administracinių nusižengimų kodeksą.

Gali būti, kad vairuotojai išties nelegaliai pelnosi.

Pinigų kartais neapskaito visi

Anot "Klaipėdos keleivinio transporto" Teisės ir kontrolės skyriaus viršininko Juliaus Pauliko, tokių atvejų, kai vairuotojai sukčiauja, pasitaiko vis rečiau.

"Būna, kad parduoda ankstesnio reiso bilietus. Tai traktuojame kaip bilieto neišdavimą keleiviui. Jeigu kontrolieriai užfiksuoja šią informaciją, pradedama administracinių nusižengimų teisena", – akcentavo J.Paulikas.

Esą 6-asis maršrutas – ne išimtis, kartkartėmis pinigų neapskaito ir kiti vežėjai.

"Tokie atvejai nėra dažni, bet negalima sakyti, kad jų iš viso nėra", – atviravo pašnekovas.

Įmonės "Audresta" 6-ojo maršruto direktorius Romanas Lapas nustebo išgirdęs, kad vairuotojai be jo žinios vis dar "užsiima" savotiška anarchija.

"Gerai, kad pranešėte, išsiaiškinsime. Prieš metus esu girdėjęs apie tai, bet tuos dalykus jau lyg ir sutvarkė", – kalbėjo R.Lapas.

Pastebėję netikslumų keleiviai turėtų iškart pareikalauti iš vairuotojo galiojančio kvito. Taip pat pranešti "Klaipėdos keleiviniam transportui" nurodant laiką, automobilio numerį ir pateikiant bilietėlį.

"Tada mes pradėtume tyrimą", – tikino J.Paulikas.

Už bilieto neišdavimą numatyta atsakomybė nuo 70 iki 140 eurų.


Šiame straipsnyje: mikriukaimaršrutinis taksibilietasbilietėlismikroautobusasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Įsiskaitykit ką parašėt ,civilizuotoi šalį ,ir pagalvokit

Dede Antonis

Dede Antonis portretas
Man mikriukai Kaune tikrai dabar patinka ir yra neblogu vairuotoju, pakalbet galima, bet va koks netasytas vyras pasipontavoja ir geda visiems daro. As tai manau, kad reik filmuoti ka anie isdarineja ir i Kakadu siust. Ir nereik tu moteru skriaust. Nu, ar sunku sustot kai praso.

Kaunietis Linas

Kaunietis Linas portretas
Sveiki, Įdomu ar "Kautra" turi keleivių aptarnavimo taisykles? Pagirtina, pagaliau Keleivių pervežimo paslaugos teikiamos geriau, vairuotojai beveik nesikeikia, važiuoja atsargiau, mikriukai šildomi. Tačiau Keleiviai, gan dažnai susiduria su nepagarba, arogantišku savivaliavimu, pvz.: vasarą dėl kondicionieriaus salone, tenka pakovoti, kad nenutrokštų arba dėl išlaipinimo vietos, kai prašome išleisti stotelėje, o vairuotojas nuveža gerokai toliau. Mano atvejis toks, kad išlipu Šilainiuose, paskutinėj 57 mikriuko stotelėje ir kasdien tenka kovoti, kad išlaipintų būtent stotelėje, o ne kitoje gatvės pusėje ir dar pravežtų toliau nei reikia. Anądien kita Ponia pasakojo, kad jai paprašius išleisti stotelėje, vairuojas taip numynė greičio pedalus, kad krito ir ji ir drauge važiavę vaikai. Mačiau didžiulę mėlynę, ranka sutino ir sakė skaudėjo, kad negalejo keletą dienų per alkūnę sulenkti. Tai ir neaišku, AR MIKRIUKAI SKIRTI PASLAUGAI TEIKTI AR ASMENINIAM VAIRUOTOJO NAUDOJIMUI?????
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių