Mersedeso dokumentų detektyvas: tik įsigytas automobilis atsidurs komisariato garaže?

Ką tik iš Prancūzijos pargabentą automobilį nusipirkęs žmogus patyrė stresą, kai "Regitroje" sužinojo, kad policininkai ketina išvairuoti jo mašiną į policijos komisariato garažą.

Policininkai pasaugos

Trečiadienį po pietų 35 metų vyras atvairavo ką tik nusipirktą "Mercedes-Benz" norėdamas jį įregistruoti savo vardu.

Valstybinės įmonės "Regitra" darbuotojai, kaip tai įprasta, patikrino mašinos duomenis tarptautiniame registre ir sužinojo, kad šios mašinos dokumentai paskelbti pavogtais.

Todėl mersedesas nebuvo įregistruotas, o pati mašina buvo uždaryta Kretingos rajono policijos komisariato garaže iki bus gautas atsakymas iš Prancūzijos, kur ir buvo paskelbta automobilio dokumentų paieška.

Kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos darbuotojai išsiųs užklausą Prancūzijos policijai, prašydami patikslinti, ar šie dokumentai vis dar laikomi pavogtais, o gal esama kitokių duomenų.

Tik sulaukus atsakymo Kretingos policininkai galės spręsti, ar gali grąžinti automobilį už jį sumokėjusiam asmeniui.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kuo baigsis minėtas atvejis, dar nežinia. Atsakymo gali tekti laukti ilgiau nei iš tvarkingų vokiečių, kurie į paklausimus atsako per porą savaičių.

Prancūzai, kaip ir italai ar kitų piečiau esančių valstybių pareigūnai, paprastai neskuba.

Rado du dokumentus

Šis atvejis nenustebino mūsų policininkų, panašių atvejų yra buvę ir anksčiau, kai kurie jų primena anekdotines situacijas.

Prieš kelerius metus lietuvis įsigijo iš Švedijos atgabentą automobilį.

Tikrinant dokumentus tarptautinis registras taip pat parodė, kad Švedijoje mašina naudojęsis žmogus buvo pranešęs apie jų vagystę.

Vėliau paaiškėjo, kad žmogus, kažkur juos nukišęs, išsiėmė dublikatą prieš tai pranešęs, jog buvo apvogtas.

Kai jis rado originalius automobilio dokumentus, apsidžiaugė, bet policijai apie tai nebepranešė, o parduodamas mašiną juos tiesiog įmetė į bagažinę.

Lietuvoje "Regitros" darbuotojas apžiūrinėjo mašiną ir juos rado, o naujasis savininkas pateikė ir iš pardavėjo gautą dublikatą.

Automobilį lietuvis atgavo tik tada, kai ši istorija buvo išnarpliota.

Ragina pirma registruoti

Dar anksčiau būta panašios painiavos dėl esą Prancūzijoje pavogtų automobilio dokumentų.

Pasak policijos pareigūnų, šios istorijos dažniausiai baigiasi palankiai naujajam mašinos savininkui.

Visiškai kitaip baigiasi tyrimai, kai pastebimi įregistruoti atvairuotos mašinos suklastoti kėbulo arba variklio numeriai.

Kartą išsiaiškinta, kad automobilis buvo surinktas iš trijų pavogtų mašinų. Tokiais atvejais niekuo dėtas pirkėjas patiria dvigubą žalą.

Dėl panašių į aprašytus atvejų policijos pareigūnai pataria nemokėti transporto priemonės pardavėjams pinigų, kol ji nebus įregistruota Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neskuba?

Neskuba? portretas
Nelyginkit mazos saleles lietuvos su prancuzija ar italija. Jie turi belekiek reikalu kasdiena kur tokie atvejai registruojami tukstanciais kasdien. Kodel jiems turetu buti prioritetas spresti uzklausa is kazkokios kretingos ?

Galbut

Galbut portretas
O kurioi vietoi jie neteisetai sulaike? Dokumentai paskelbti vogti. Kas cia neteiseto?

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
O ar reikės policijai sumokėti už parkavimą, arba už ilgą laikymą atiduoti a/m, ar jie sumokės už neteisėtą sulaikymą? Jeigu kas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių