Liko be lėšų socialiniams būstams

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė, kad Lietuvos savivaldybėms paskirstė beveik 12 milijonų litų socialiniam būstui įsigyti. Paaiškėjo, kad dėl savivaldybės ir ministerijos nesusikalbėjimo uostamiestis papildomų lėšų negaus.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė teigė, kad lėšų skyriaus darbuotojai šiemet net neprašė, nes tiesiog jų iki metų galo nebūtų spėję įsisavinti.

Esą klausimo, kiek papildomai pinigų reikėtų savivaldybei, sulaukta tik rugsėjo pabaigoje, kai konkursai dėl butų pirkimo buvo besibaigią.

D.Netikšienė buvo pasipiktinusi, kad ministerijos darbuotojai net neužsiminė apie galimybę gauti papildomų lėšų būstams įsigyti anksčiau. Esą savivaldybėms buvo liepta net nesvajoti apie papildomus pinigus.

„Apskritai tai, ką nusiperkame už skiriamas lėšas, tėra lašas jūroje“, – sakė skyriaus vedėja.

Esą socialinio būsto poreikis yra nepalyginamai didesnis: už lėšas, kurios skiriamos per metus, įsigyjama apie 10 butų, tačiau prašymų socialiniam būstui per tą patį laikotarpį sulaukiama per 200. Situaciją apsunkina ir tai, kad norinčiųjų gauti socialinį būstą sąraše yra daugiau nei du tūkstančiai asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių