Laivui „Sūduvis“ pagaliau atrado vietą: prišvartuos prie Pilies tilto

Galiausiai, regis, apsispręsta beveik prieš metus tarnybą baigusį karo laivą "Sūduvis" prišvartuoti dešinėje Dangės upės pusėje prie Pilies tilto. Karo laivas bus panaudotas turizmo tikslams, jame ketinama įrengti Lietuvos jūrų muziejaus ekspoziciją.

Daugiau nei pusę metų vis nepavykdavo apsispręsti, kur pastatyti ir kaip pritaikyti nurašytą karo laivą "Sūduvis".

Dėl to ne kartą diskutuota uostamiesčio savivaldybėje. Pagaliau paaiškėjo, kad laivui tinkamiausia vieta būtų prie Pilies tilto, priešais Karlskronos aikštę.

"Priėmėme sprendimą, kad laivas turėtų būti prišvartuotas prie Pilies tilto. Čia dar reikės sutvirtinti švartavimo stulpelius, privesti komunikacijas. Laive planuojama įrengti Lietuvos jūrų muziejaus ekspoziciją. Viešbučio ar bendrabučio laive nebus, kaip kalbėta iš pradžių, "Sūduvis" bus pritaikytas muziejui", – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Laive planuojama įrengti Lietuvos jūrų muziejaus ekspoziciją. Viešbučio ar bendrabučio laive nebus, kaip kalbėta iš pradžių.

Laivas "Sūduvis" (M52) priskirtinas "Lindau" laivų klasei. Jis pastatytas 1958 m. Vokietijos kariniam laivynui.

1978–1979 m. laivas buvo modernizuotas iš minų traluotojo į minų paieškos laivą.

1999 m. birželio 22 d. laivas perduotas Lietuvos Respublikai.

Pernai prieš naujuosius metus "Sūduvis" baigė savo tarnybą, buvo nurašytas. Nuspręsta jį perduoti Lietuvos jūrų muziejui, tačiau šalia nėra tinkamos vietos laivui švartuoti, todėl pasirinktas Dangės upės dešinysis krantas.

Laivo ilgis – 47,1 m, plotis – 8,3 m, grimzlė – 3,7 m, vandens talpa – 395 t.


Šiame straipsnyje: sudūvislaivasvietaturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

meridianui

meridianui portretas
kas buvo įsižeidiai paveiksliukininke? Kaip čia taip yra, kad visi kurie yra prieš Sūduvį pamiršta kitus militaristinius ir technikos paminklus Klaipėdoje. Ir kodėl visi besipriešinatys turi rusiškus vardus ir niekaip negali nustot kalbėja apie mylima Rusiją?

To to meidianui

To to meidianui portretas
Sulygink geriau save su žemes lygiu (nusinulink). O nekalbek apie tai ka matai tik paveiksliukose.

meridianui

meridianui portretas
Tai gal sulyginam piliaviete su pilies uosteliu ir Jono kalneliu su žeme? Juk jie irgi militaristinis paminklas. Nesijaudink tavo numylietėms ruskeliams tai patiktu svarbu surūdyjusio kardo nejudinti.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių