Laiptinių dezinfekcija sukėlė klausimų klaipėdiečiams: valoma buvo netinkamai?

  • Teksto dydis:

Daugiabučių laiptinės – gera terpė plisti virusui. Nors namų administratoriams ir bendrijoms rekomenduota laiptines dezinfekuoti, tai įgyvendinti nėra paprasta. Teigiama, kad įsigyti laiptinėms valyti reikiamų priemonių – tikras galvosūkis.

Dezinfekcija sukėlė klausimų

Klaipėdiečiai vis rimčiau vertina koronaviruso grėsmę ir siekia imtis visų priemonių, galinčių padėti sumažinti ligos plitimo galimybes.

Ypač galimų susirgimų baiminasi daugiabučių namų gyventojai, nes namų laiptinės, kur kasdien praeina nemažai žmonių, gali tapti puikia terpe klastingai ligai plisti. Apie būtinybę dezinfekuoti daugiabučių namų laiptines jau kalbėjo ir miesto valdžios atstovai.

Kai kuriuose namuose bandyta imtis šių darbų, tačiau rezultatas patiko ne visiems klaipėdiečiams.

"Tik pasigirdus raginimams, kad reikia dezinfekuoti daugiabučių namų laiptines, pareigingi bendrijų pirmininkai ir administruojantys daugiabučius asmenys tuoj suorganizavo švaros akciją. Taip, tai tikrai šaunu, bet leiskite paklausti, kokiomis priemonėmis tai daroma?" – klausė I.Simonaitytės 7 namo gyventoja.

Moteris prisipažino įtarianti, kad laiptinė buvo valoma ne su dezinfekuojančiomis priemonėmis, o tiesiog valikliu, turinčiu chlorkalkių. Taip gyventoja nusprendė įvertinusi kvapą, tvyrojusį laiptinėje po valymo.

Trūksta priemonių

Minėtame daugiabučiame name veikia namo savininkų bendrija "Raketa". Jos pirmininkė Zita Balsienė pripažino, kad užduotis dezinfekuoti namo laiptines – ne iš lengvųjų. Daugelis namų pirmininkų priversti suktis kaip išmano.

"Dukart skambinau į savivaldybę ir teiravausi, kur gauti to dezinfekavimo skysčio, jo niekur nėra", – sakė Z.Balsienė.

Moteris pasakojo, kad į greta esantį prekybos centrą skysčio buvo atvežta, tačiau buvusių 100 buteliukų neliko akimirksniu. Internete viešinami valymo paslaugas teikiančių įmonių pasiūlymai nustebino aukštomis kainomis.

Skysčio – vienas buteliukas

Pirmininkė pasakojo turinti vieną skysčio buteliuką, kurio turinys naudojamas tik kai kuriems laiptinių elementams valyti. Pašnekovės teigimu, su analogiškomis bėdomis esą susiduria ir kitos bendrijos.

Kai kur laiptinės valomos tiesiog langų valymo skysčiu.

Gyventojai norėtų, kad dezinfekavimo priemonių bėdą padėtų išspręsti savivaldybės atstovai. Žmonės esą neprašo nemokamai teikti dezinfekcinių priemonių, tačiau norėtų, kad būtų suteikiama galimybė jų kažkur įsigyti.

"Šiandien jau pati siūsiu kaukę, kurią duosiu laiptinių valytojai", – pasakojo Z.Balsienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad kol kas savivaldybių administracijos neturi pareigos pasirūpinti daugiabučių namų laiptinių dezinfekcija, tad šis darbas paliekamas namų administratorių ar bendrijų žiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas Seime ir savivaldybėse pasirūpino - 2

Kas Seime ir savivaldybėse pasirūpino - 2 portretas
Tas NUSIKALSTAMAS apsileidimas, kai nereikia reguliarių profilaktinių dezinfekcijų, nereikia reguliarių visuotinių profilaktinių sveikatos patikrų, pradedant nuo darželio, nereikia skiepų nuo pirmosios gyvenimo dienos veda mus į išmirštančią PALIEGĖLIŲ visuomenę! Teisinamasi didelėmis išlaidomis profilaktikai? O kiek tai VĖLIAU BIUDŽETUI KAINUOJA, kai laiku nepagautos dar tik gresiančios ligos vėliau visa jėga įsismarkauja, guldo vieną po kito darbingus žmones, lyg fabriko konvejeris gamina invalidus??? Išlaidos sveikatos profilaktiniams tyrimams yra mikroskopinės, lyginant su išlaidomis, kai ligos siautėja, kaip palaidi šunys! Kam mums SAM, jei ji NESAUGO sveikatos? Nebent farmacijos verslui ji naudinga, bet ne visuomenės sveikatos priežiūrai.

Kas Seime ir savivaldybėse pasirūpino - 1

Kas Seime ir savivaldybėse pasirūpino - 1 portretas
kad būtų atšauktos veikusios sanitarijos bei higienos taisyklės, kai laiptinės buvo privalomai reguliariai plaunamos, nustatytomis dienomis dezinfekuojamos (tai laiptinių valytojai privalomai atlikdavo), reguliariai būdavo atliekamas sanitarinis laiptinių remontas??? Užkrečiamų ligų pagyvėjimai - kasmetinis reiškinys. Vienos jų yra sezoninės, o kitos - bet kada ištinka, o dabar, kai kažkas paskelbė, kad ir skiepytis nereikia, jų ypač pagausėjo! Prie buvusių įprastų ligų prisidėjo laisvi po miestą vaikštantys TBC susirgę, meningokai ir net iš Pietų, iš Afrikos ir kitur atvežtos ligos, kurių anksčiau čia apskritai nebuvo, nebent jūrininkai atveždavo (tačiau anais laikais jie nebūdavo leidžiami laisvai po uostus vaikščioti, nes šie - visų apkrečiamų, taip pat ir venerinių ligų šaltiniai!).

sukėlė klausimų

sukėlė klausimų portretas
klaipėdos DNSB "Bandužiai" daugiabučiai nedezinfekuojami,o valytoja KARTAIS šluoja, bet neplauna.Uz ka pinigai mokami...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių