Kuriose uostamiesčio vietose pareigūnų vizitai – dažnesni?

Policijai daugiausiai rūpesčių kelia vadinamieji kriminogeniniai židiniai. Tokios vietos nustatomos pagal nusikaltimų, pažeidimų ar pranešimų mastus, šiose vietose dažniau patruliuoja ir patys pareigūnai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus teigimu, nusikalstamumo statistika pagal uostamiesčio mikrorajonus nėra kaupiama, tačiau kasmet nustatomi kriminogeniniai židiniai, kuriuose registruojama daugiausiai pranešimų apie pažeidimus.

Nustatant kriminogeninius židinius, skaičiuojami visi iš tų vietų gaunami pranešimai, pavyzdžiui, dėl ne vietoje pastatytų automobilių, dėl grafičių ar apgadintų automobilių, triukšmo, smurto artimoje aplinkoje, vagysčių.

Šiemet mieste yra išskirtos penkios tokios vietos, visos jos driekiasi ties daugiabučiais Šilutės pl., Taikos pr., Mokyklos ir Minijos gatvėse. Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio, trijuose iš jų po policijos taikytų priemonių padėtis pagerėjo.

Iš Taikos pr. esančio nusižengimų židinio šiemet gauti devyni pranešimai, pradėtos dvi administracinės teisenos. Pernai iš šios vietos gauti 45 pranešimai, administracinių teisenų ar ikiteisminių tyrimų nebuvo pradėta.

Iš Mokyklos g. esančio kriminogeninio židinio šiemet gauti 78 pranešimai apie galimus pažeidimus ar nusikalstamas veikas. Pradėtos 3 administracinės teisenos ir 2 ikiteisminiai tyrimai dėl smurto artimoje aplinkoje. Pernai šiuo adresu buvo gauti 127 pranešimai, pradėta 19 administracinių teisenų ir du ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.

Minijos g. kriminogeniniai židiniai yra nustatyti dviejuose daugiabučiuose. Į vieną jų šiemet pareigūnai buvo kviečiami 35 kartus, pradėtos dvi administracinės teisenos ir vienas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Pernai iš šio daugiabučio pareigūnai sulaukė 53 pranešimų.

Kitame daugiabutyje pranešimų padaugėjo – šiemet per aštuonis mėnesius gauta 90 pranešimų, o pernai – 79. Šiemet pradėtos 8 administracinės teisenos ir 1 ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Pernai pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl smurto ir vagysčių.

Šilutės pl. esančiame kriminogeniniame židinyje šiemet veikų taip pat padaugėjo. Gauti 97 pranešimai, pradėta 13 administracinių teisenų ir 1 ikiteisminis tyrimas. Pernai tuo pačiu metu gautas 61 pranešimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių