Kunkių gyventojai: pas mus lankosi vagių žvalgai

Prieš metus išgyvenę vagių antplūdį, Kunkių gyvenvietės žmonės tariasi, kaip šiemet apsiginti nuo nusikaltėlių. Besidalijantys pastebėjimais kaimynai tikina jau užfiksavę į vagių žvalgus panašių asmenų apsilankymą.

Kretingalės seniūnijai priskirta Kunkių gyvenvietė yra nauja, čia gyvena pasiturintys žmonės, tad nenuostabu, kad pernai joje sukinėjosi vagys.

Kunkių gyventoja pasakojo apie pernai rugpjūčio pradžioje patirtą siaubą – pirmiausia pasirodė nusikaltėlių žvalgai, vėliau prasidėjo vagystės iš automobilių, bandyta gręžti durų užraktus.

Neseniai kaimynai ėmė dalytis pastebėjimais – panašu, nusikaltėliai vėl žvalgosi grobio Kunkiuose. Policijai pranešta apie vieną apvogtą namą.

"Jie ėjo į kiekvieną namą, lipo pro langus, brovėsi pro duris. Viena kaimynė naktį pajuto, kad kažkas vaikšto, pradėjo rėkti ir taip išbaidė atėjūnus. Kitas kaimynas prarado 40 tūkst. eurų kainuojantį automobilį, iš namo dingo brangus laikrodis, pinigai", – su siaubu praėjusią vasarą prisiminė Kunkių gyventoja Gintarė.

Pasak jos, vagys paliko juos po Karklės festivalio.

Neseniai kaimynai ėmė dalytis pastebėjimais – panašu, nusikaltėliai vėl žvalgosi grobio Kunkiuose. Policijai pranešta apie vieną apvogtą namą.

Žmonės atkreipė dėmesį į keistai besielgiantį nematyto automobilio vairuotoją. Jis sustodavo prie namo, kelias minutes žvalgydavosi ir važiuodavo toliau. Pranešę apie tai policijai, vietos žmonės sužinojo, kad minėta mašina registruota Tauragėje.

Abejonių žmonėms sukėlė ir nežinia kieno skraidinamas dronas. Prietaisas buvo sustingęs ties namo langais, atrodė, kad kažkas bando žvalgyti namo vidų.

Bendruomenės nariai apie visus šiuos atvejus pranešė Klaipėdos rajono policininkams, pasidalijo su pareigūnais vaizdo kamerų užfiksuotais įtarimų sukėlusiais vaizdais.

Pernai gyventojai patys patruliavo gyvenvietės gatvėse, buvo akyli ir atidūs.

Šiemet kunkiškiai ėmė tartis, kaip veiksmingiau apsaugoti savo turtą. Panašu, kad apsaugos tarnybos paslaugos būtų pernelyg brangios.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė patikino, kad šiemet Kunkių gyventojai į policiją kreipėsi aštuonis kartus, bet tik kartą dėl vagystės iš namo.

Pareigūnai žada bendruomenei visokeriopą pagalbą ir ragina kuo aktyviau bendrauti ne tik tarpusavyje, bet ir su policija.

Pareigūnai pataria gyventojams įveikti biurokratinius reikalavimus ir gauti leidimą įsirengti vaizdo kameras ne tik savo sodybose, bet ir gatvėse.

Pasak R.Stasiulaitienės, tai būtų gera prevencija.

Patirtis rodo, kad nė vienas vagis nenori būti užfiksuotas ir demaskuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juonis

Juonis portretas
Pasiturintys žmones :):):) Visi su banko paskolomis:):):)

Diedas

Diedas portretas
Policija nebeveda jokios analizes kaip seniau darydavo, žinodavo kiekviena kuo užsiima teistas asmuo, apylinkes inspektoriai kontruoliodavo o dabar kas surinkta vaiku brigada kurie manau neturi jokio supratimo ir nedirba iš pašaukimo o ateina tika savo valandas atstumti kad gauti atlyginima už kurį dar neatidirba kaip turet atidirbti.

netikiu

netikiu portretas
mes gi isdidi ir verzli tauta..negali buti cia tokiu nesamoniu...cia turbut is archyvo paimta medziaga .....tokios tarybines lietuvos...vot tada tai buvo banditu - pilna
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių