Kova su virusu: šauliai – sykiu su medikais

  • Teksto dydis:

Šaulių organizacijos vyrai, paprašyti pagelbėti medikams Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir mobiliame patikros punkte, suskubo apsivilkti ne tik uniformas, bet ir apsiginkluoti apsaugos nuo viruso priemonėmis.

Savanorių paprašyta kiekvieną dieną budėti ligoninėje, pasitikti ateinančius žmones ir neįleisti vidun atvykstančiųjų aplankyti ligonių. Savanoriai taip pat žiūri, kad susirgusiuosius atvežantys žmonės neužstatytų greitosios medicinos pagalbos automobilių.

"Mūsų klausia, kokiu reikalu žmonės ateina į ligoninę. Kartais pasitaiko tiesiog pasiklydusiųjų, susiduriame ir su neblaiviais, neadekvačiai besielgiančiaisiais. Mes tik padedame medikams, kad jie galėtų dirbti tiesioginį savo darbą ir negaištų atsakinėdami į beprasmius klausimus. Patariame žmonėms, kaip elgtis, stengiamės nuraminti", – pasakojo Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) 3-iosios šaulių rinktinės vadas atsargos majoras Rolandas Lukšas.

Šaulių sąjungos nuotr.

Šauliai ligoninės Priėmimo skyriuje budi nuo 18 iki 24 val., po du šaulius vieną pamainą, kurių viena trunka tris valandas. Šauliai ligoninėje budi ir savaitgaliais.

Medikai norėtų šaulių pagalbos visą darbo dieną, tačiau tėvynės pašaukti pareigą atlieka dirbantys vyrai, jie medikams padėti ateina po savo tiesioginio darbo valandų.

Ligoninėje pirmosiomis dienomis šauliai susidūrė su kuriozu – nemažai medikų neturėjo darbo pažymėjimų, teko aiškintis, ar juos galima įleisti vidun.

Nuo pat mobiliojo patikros punkto įsteigimo kovo 20-ąją šauliai talkina ir jo darbuotojams. Čia vyrai budi visą dieną, neretai dėl to jiems tenka išsiprašyti iš savo tiesioginio darbo. Per darbo dieną punkte pasikeisdami dirba aštuoni uniformuoti vyrai.

Šaulių sąjungos nuotr.

Šauliai pasitinka kiekvieną atvažiuojantįjį, įsitikina, kad jis yra gavęs trumpąją žinutę, kuria yra pakviestas pasitikrinti. Šią žinutę žmonės parodo, telefoną priglausdami prie uždaro automobilio lango. Šauliai pasako, kur pasistatyti automobilį, po patikros padeda susigaudyti, kaip išvažiuoti iš aikštelės.

Gargžduose rinktinės vyrai į gyventojų pašto dėžutes išmėtė informacinius lapelius, kuriuose pranešama, kaip būtina elgtis per karantiną. Prašymo patruliuoti izoliacijos vietose, kur apgyvendinti iš užsienio grįžę emigrantai, šauliai įvykdyti negalėjo. Jų turimos apsaugos priemonės tam yra nepakankamos.

"Sulaukėme verslininkų paramos. Daugelis, į kuriuos kreipėmės, dovanojo mums kombinezonų, pirštinių, kitų priemonių. Esame jiems už tai dėkingi", – teigė R.Lukšas.

Vyresnių nei 60 metų šaulių šiai tarnybai nuspręsta nekviesti, nes jie priskiriami rizikos grupei.

Šaulių sąjungos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Norėčiau paminėti, jog ne tik vyrai šauliai, tačiau ir moterys šaulės taip pat aktyviai dalyvauja šiandieninėje veikloje :)

@cha

@cha portretas
Ateik ir pažiūrėsi kas budi, atlėpausi. Neklausysi šaulių - atvažiuos apsauga arba policija.

Na

Na portretas
Klauso, daug zmoniu nezino ka daryti ligonineje. Tvarka kita kai Šauliai budi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių