Kontrolės komitetas nuobodžiaus dar mėnesį: pirmininką rinks tik sausį

Po Seimo rinkimų, kai į parlamentą buvo išrinkti du Klaipėdos miesto tarybos nariai – Ligita Girskienė ir Audrius Petrošius, savivaldybės Kontrolės komitetas liko ne visos sudėties ir svarbiausia – be pirmininko. Praėjusią savaitę komitetas jau buvo suformuotas, o jo vadovas turėtų būti išrinktas sausio pabaigoje.

Kontrolės komitetas be darbo bus dar maždaug mėnesį, nes nuo lapkričio vidurio neturi pirmininko.

Pusantro mėnesio Kontrolės komitetui trūko dviejų narių, kurių įgaliojimai nutrūko pirma laiko, nes šio komiteto pirmininkė "valstiečių" atstovė L. Girskienė ir komiteto narys konservatorius A. Petrošius buvo išrinkti į Seimą.

"Praėjusį ketvirtadienį vietoj L. Girskienės "valstiečių" frakcija į Kontrolės komitetą delegavo Arvydą Vaitkų, o konservatoriai – Aidą Kaveckį. Kadangi L. Girskienė buvo Kontrolės komiteto pirmininkė, teks vėl iš naujo pakartoti naujo pirmininko skyrimo procedūras. Pirmininkas bus renkamas slaptu balsavimu", – teigė Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus.

Bet dar prieš balsavimą meras turi kreiptis į opoziciją, ir ši daugiau nei pusės opozicijos narių parašais turėtų patvirtinti į Kontrolės komiteto pirmininkus siūlomo atstovo kandidatūrą.

"Kontrolės komiteto, kaip ir Antikorupcijos komisijos pirmininko, vieta priklauso opozicijai. Ir artimiausią tarybos posėdį, veikiausiai sausio pabaigoje, slaptu balsavimu taryba turės apsispręsti dėl naujo Kontrolės komiteto pirmininko personalijos", – kalbėjo M. Vitkus.

Kontrolės komiteto pirmininkas bus renkamas iš šio komiteto narių – liberalų Alinos Velykienės ir Sauliaus Budino arba "valstiečių" Viktoro Senčilos ar Arvydo Vaitkaus.

Nepaisant to, kad "valstiečiai" opozicijoje sudaro daugumą, nebūtinai jų atstovas turėtų vadovauti Kontrolės komitetui.

"Pagal reglamentą, tarybos opozicija tą pačią kandidatūrą į pirmininkus gali siūlyti ne daugiau nei du kartus. Jei antrą kartą bus nepritarta tai pačiai kandidatūrai, opozicija turėtų siūlyti kitą kandidatą. Klaipėdos tarybos opoziciją sudaro 14 tarybos narių, tad bent 8 jų turi pritarti jų pačių siūlomam kandidatui, už kurį vėliau balsuos visa Klaipėdos taryba", – teigė M. Vitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kam?

O kam? portretas
Kontrolės komitetas vistiek dirba tik formaliai. Niekas nieko nekontroliuoja, o jei pagauna ką ne taip - na ir kas..Visur imitacija tai dar vienas teatro būrelis visai nereikalingas

Anonimas

Anonimas portretas
Kol nera kontroles galima ir Girulius praretinti..

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Ką jie duoda, vien nesąmonės...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių