„Klaipėdos vanduo“ ruošiasi atlydžiui: situacija kol kas kontroliuojama

  • Teksto dydis:

Pradėjus šilti orams, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ specialistai intensyviai stebi situaciją paviršinių nuotekų tinkluose. Kilus greitam atlydžiui padidėja nuotekų siurblinių darbas, kurios gali nespėti susidoroti su staigiu lietaus vandens padidėjimu. Taip pat didesnė apkrova vamzdynams, kuriais teka lietaus vanduo bei kyla grėsmė Dumpių nuotekų valyklos darbui – pagausėjus lietaus vandeniui gali sutrikti biologinis valymo procesas. Tačiau šiuo metu esanti situacija mieste, kol kas didelių rūpesčių nekelia.

„Patikrinome lietaus tinklų kolektorius, išleistuvus. Matome, kad situacija kol kas grėsmės nekelia, kolektoriuose vandens nėra daug, išleistuvai švarūs, sąnašų ir ledų sangrūdų taip pat nėra. Dumpių nuotekų valykloje stebime nežymų – maždaug 12 procentų nuotekų padidėjimą. Įprastai per parą atiteka apie 36 tūkstančiai kubinių metrų nuotekų, paskutines paras stebime, kad šis skaičius išaugo iki 41 tūkst. kubinių metrų. Situaciją gelbsti tai, kad naktimis vis dar jaučiamas šaltukas, o dienomis lengvas atlydis. Tačiau atsipalaiduoti negalime, nuolat stebime situaciją“ – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Benitas Jonikas.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ prašo miesto gatves valančių įmonių intensyviai prižiūrėti gatves, stebėti ar nuosėdomis nėra užneštos lietaus tinklų grotelės, nuo kelkraščių pašalinti žvyro ir žemių mišinius, taip apsaugant, kad kuo mažiau teršalų patektų į lietaus tinklus, o iš jų ir į atvirus vandens telkinius.

Įmonei „Klaipėdos vanduo“ rūpi gamtos išsaugojimas, todėl raginame pranešti apie galimą taršą, išpilamus teršalus, draudžiamas medžiagas bendrovės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinei, dirbančiai visą parą, tel. (8-46) 220 220.



NAUJAUSI KOMENTARAI

„Klaipėdos vanduo“ rūpi gamtos išsaugojimas

„Klaipėdos vanduo“ rūpi gamtos išsaugojimas portretas
Grigeo leidzia suda i marias! Ka i tai???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių