Klaipėdos uosto vadovo konkursą laimėjo A. Latakas

Klaipėdos jūrų uosto vadovo konkursą laimėjo buvęs koncerno „Achemos grupė“ valdomos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktorius Algis Latakas, uoste išdirbęs beveik du dešimtmečius.

Tai BNS patvirtino pats A. Latakas, apie tai pranešė ir Susisiekimo ministerija.

Verslo konsultavimo bendrovėje „Averditum“ šiuo metu dirbantis A. Latakas nurungė 12 kitų pretendentų, įskaitant ir laikiną uosto vadovą, jo infrastruktūros direktorių Vidmantą Paukštę.

Į uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas A. Latakas turėtų būti paskirtas po to, kai jo kandidatūrą patikrins teisėsauga.

A. Latakas kartu su buvusiu uosto vadovu Arvydu Vaitkumi dalyvavo viename „valstiečių“ sąraše prieš metus vykusiuose rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą, tačiau A. Latakas nebuvo išrinktas. Jis BNS praėjusią savaitę teigė nesantis A. Vaitkaus draugas, tačiau jie pažįstami, jis taip pat sakė nesantis „valstiečių“ partijos narys.  

Tiek A. Latakas, tiek A. Vaitkus patys parėmė „valstiečių“ partiją rinkimuose – pimasis kovo 20 dieną  pervedė 3 tūkst. eurų, antrasis – sausio pabaigoje ir kovo pradžioje – iš viso 17,65 tūkst. eurų 

Pernai kovą A. Vaitkus buvo atleistas, tuometiniam susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui  suabejojus, ar su „valstiečiais“ kandidatavęs uosto direktorius liktų nešališkas įmonių, parėmusių jį per savivaldos ir Klaipėdos mero rinkimus, atžvilgiu.

„Valstiečių“ rinkimų kampanijai pernai 17,6 tūkst. eurų paaukojo Birių krovinių terminalo akcininkas Igoris Udovickis ir jo sutuoktinė, 17,6 tūkst. eurų – šio terminalo vadovas Vidmantas Dambrauskas bei 18,7 tūkst. eurų „Kamineros grupės“ savininkas Arūnas Tuma. Pastarieji su „valstiečių“ sąrašu taip pat išrinkti į Klaipėdos miesto tarybą. 

A. Latakas prieš savaitę BNS sakė turintis uosto vadovui būtinos patirties, nes jame dirbo apie 18 metų.

„Visi tie darbai uoste, ko gero, yra žinomi, per tiek metų praėjau daug pareigybių – nuo terminalo viršininko, skyriaus viršininko, su uostu visi klausimai daugmaž aiškūs – kas ten vyksta, kas ten važiuoja, kas kraunama, kodėl, visi tie dalykai aiškūs“, – BNS sakė „Averditum“ dirbantis A. Latakas.

Vienintelis „Averditum“ akcininkas ir vadovas yra buvęs „Achemos grupės“ prezidentas ir ilgametis  viceprezidentas Arūnas Laurinaitis. Jis 2011 metų spalį buvo paskirtas, bet 2013 metų sausį atleistas iš koncerno vadovo posto, kurį užėmė iš karto po pagrindinio akcininko Bronislovo Lubio mirties.

„Achemos grupė“ valdo didžiausią uosto krovos bendrovę „Klasco“, iš kurios prieš kelerius metus A. Latakas, BNS žiniomis, buvo atleistas.    

Nuolatinio vadovo uostas neturi jau metus, kai pernai kovo pabaigoje buvo atleistas A. Vaitkus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), o vėliau ir teismas nutarė, kad A. Vaitkus pažeidė tarnybinę etiką. Teismo teigimu, uosto verslininkų, jį parėmusių per miesto tarybos ir mero rinkimus, valdomos įmonės užima reikšmingą uosto krovos dalį, o pats A. Vaitkus turėjo priimti su jomis susijusius sprendimus.

Pastarasis tikino, kad buvo atleistas dėl politinių motyvų, bet jo skundai teismams buvo atmesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservatoriai -liberalai per n u s i k a l t i m u s

konservatoriai -liberalai per n u s i k a l t i m u s  portretas
NEGEBA matyti sąžiningo žmgaus , nes daugiametė jų v e i k l a rodo, kad JIE yra VAGYS, todėl pastoviai deda etiketę ir kitiems,---KLAIPĖDIEČIAI norint gyventi g e r i a u--kuo greičiau ATSIKRATYKITE konservatliberalų CHUNTOS v i s a i s atstovais, kurie yra vadovaujamuose POSTUOSE, t.sk. ir GRUBLIAUSKU---pasekite KAUNIEČIAIS , kurie i š v i j o iš miesto visus žmonių k i r š i n t o j u s KONSERVATORIUS ir miestas tapo š v i e s e s n i s,gražesnis, draugiškesnis.

Viskas gerai

Viskas gerai portretas
isrinktas, bet kodel buvo atleistas is Klasco ?

Klp

Klp portretas
Tiesiog keistoka...zmogus nedalivaves politikoj, buves techninis darbuotojas, neturejes jokiu rysiu su zemes ukiu...staiga kartu su Vaitkum bolotiruojasi i miesto taryba nuo valstieciu partijos, matyt pagal Karbauskio plana, Klaipeda turejo priklausyt valstieciams, kaip sakoma uostas ir ne tik Lietuvos zeme, bet ir jura turi but ariama Karbauskio, ...Vaitkus i merus, Latakas i uosta, taciau karbauskio planui stipriai smoge Klaipedos rinkejai ir Masiulis, jei su Masiuliu karbauskis Skvernalio rankomis susitvarke, tai su klaipiedieciais pasirode per skystos blauzdos...Gal ir geras vyras Latakas, bet jo draugyste su valstieciais ir ju myletojais verslinikais, pridarys vyrui daug bedosbijau, kad zmogus nespes apsilt koju ir....
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių